Sevilen hemşehrimiz Yılmaz listede yok!

GÜNDEM 31.05.2021 - 17:17, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 7298+ kez okundu.
 

Sevilen hemşehrimiz Yılmaz listede yok!

"2014 HSK seçimleri öncesi Yargıda Birlik Platformuyla birlikte girdiği Büyük Türk yargısını FETÖ’den temizleme mücadelesinde bir çok başarıya imza atan Geredeli hemşehrimiz, sevilen bir o kadar da sayılan, akil insanlardan Mehmet Yılmaz, atanan isimler içerisinde yer almadı."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK), 4 yeni isim atadı. İki dönemdir HSK 2. Daire Başkanı ve HSK Başkan Vekili olarak görev yapan, sevilen bir o kadar da sayılan, akil insanlardan Geredeli hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, atanan isimler içerisinde yer almadı. Büyük Türk yargısının FETÖ’den temizlenmesinde önemli rol üstlenen Yılmaz’ın önümüzdeki günlerde başka bir göreve getirilmesi bekleniyor. Resmi Gazete’de yayımlanan atamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen HSK’nın en kritik birimi olan 1. Daire’nin başkanlığını yürüten Halil Koç ile aynı daire üyesi Mehmet Akif Ekinci’yi yeniden üyeliğe atadı. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım da HSK üyesi olarak atandı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin seçtiği 7 üyenin ardından Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından atanacak 4 HSK üyesi de belirlendi. Yeni oluşan Kurul 7 Haziranda toplanıp görev dağılımı yapacak. İki dönemdir HSK 2. Daire Başkanı ve HSK Başkan Vekili olarak görev yapan hemşerimiz Mehmet Yılmaz yeni oluşan HSK kurulunda yer almadı. 2014 HSK seçimleri öncesi Yargıda Birlik Platformuyla birlikte girdiği Büyük TÜRK yargısını FETÖ’den temizleme mücadelesinde bir çok başarıya imza atan Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi verdiği, ‘FETÖ’cü hakim ve savcıların gözaltına alınma’ kararıyla o gecenin kahramanlarından birisi oldu. Süreç içerisinde yaptığı mücadeleyle yargının FETÖ’den temizlenmesinde önemli sorumluluklar üstlenen Mehmet Yılmaz’ın önümüzdeki günlerde farklı bir göreve getirilmesi bekleniyor.
"2014 HSK seçimleri öncesi Yargıda Birlik Platformuyla birlikte girdiği Büyük Türk yargısını FETÖ’den temizleme mücadelesinde bir çok başarıya imza atan Geredeli hemşehrimiz, sevilen bir o kadar da sayılan, akil insanlardan Mehmet Yılmaz, atanan isimler içerisinde yer almadı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK), 4 yeni isim atadı. İki dönemdir HSK 2. Daire Başkanı ve HSK Başkan Vekili olarak görev yapan, sevilen bir o kadar da sayılan, akil insanlardan Geredeli hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, atanan isimler içerisinde yer almadı.
Büyük Türk yargısının FETÖ’den temizlenmesinde önemli rol üstlenen Yılmaz’ın önümüzdeki günlerde başka bir göreve getirilmesi bekleniyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan atamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen HSK’nın en kritik birimi olan 1. Daire’nin başkanlığını yürüten Halil Koç ile aynı daire üyesi Mehmet Akif Ekinci’yi yeniden üyeliğe atadı. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım da HSK üyesi olarak atandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin seçtiği 7 üyenin ardından Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından atanacak 4 HSK üyesi de belirlendi.

Yeni oluşan Kurul 7 Haziranda toplanıp görev dağılımı yapacak. İki dönemdir HSK 2. Daire Başkanı ve HSK Başkan Vekili olarak görev yapan hemşerimiz Mehmet Yılmaz yeni oluşan HSK kurulunda yer almadı.
2014 HSK seçimleri öncesi Yargıda Birlik Platformuyla birlikte girdiği Büyük TÜRK yargısını FETÖ’den temizleme mücadelesinde bir çok başarıya imza atan Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi verdiği, ‘FETÖ’cü hakim ve savcıların gözaltına alınma’ kararıyla o gecenin kahramanlarından birisi oldu.

Süreç içerisinde yaptığı mücadeleyle yargının FETÖ’den temizlenmesinde önemli sorumluluklar üstlenen Mehmet Yılmaz’ın önümüzdeki günlerde farklı bir göreve getirilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.