Pakdil'in ayakkabısı da!..

YAŞAM 30.07.2021 - 14:51, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3001+ kez okundu.
 

Pakdil'in ayakkabısı da!..

"Gerede’ye gönderilen, 18 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da hayatını kaybeden Şair, Yazar ve Hukuk Müşaviri (Kudüs Şairi) Rahmetli Nuri Pakdil’in ayakkabıları da Müze’ye dahil edildi."
Gerede Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Yaşayan Ayakkabı Müzesi’ne Kudüs Şairi Nuri Pakdil’e ait ayakkabılarda eklendi. Şehidin ayakkabıları yol arkadaşı, öğrencisi, hemşerisi ve manevi evladı Şair Yazar Yayıncı Necip Evlice tarafından yazılan mektup ile birlikte gönderildi. Gerede’ye gönderilen, 18 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da hayatını kaybeden Şair, Yazar ve Hukuk Müşaviri (Kudüs Şairi) Rahmetli Nuri Pakdil’in ayakkabıları da Müze’ye dahil edildi. 150’den fazla ünlü ismin ayakkabısının sergilendiği “Yaşayan Ayakkabı Müzesi” büyük ilgi görmeye devam ediyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu’nda 2012 yılında kurulan müze, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Müzede, aralarında “dünyanın en uzun adamı” olarak Guinnes rekorlar kitabında yer alan Sultan Kösen’in 60 numara ayakkabısı ile birçok iş adamı, yazar, sporcu, sanatçı ve devlet adamının ayakkabısı sergileniyor. Müze hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nurettin Akçakale, müzede sergilemek için tanınmış sanayici, iş adamı, yazar, sporcu, devlet adamı ve sanatçılardan birer çift ayakkabı ve yazı istediklerini anlattı. Şu an müzede 150 çiftin üzerinde ayakkabı olduğunu söyleyen Akçakale, “Neşe Karaböcek, rahmetli Ahmet Kaya, rahmetli Berkant, şarkıcı Nilüfer, oyuncu ve sunucu Kenan Işık, milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, ünlü futbolcu Milan Baros, eski mili kalecimiz Rüştü Rençber gibi tanınan pek çok insanın ayakkabıları müzemizde sergileniyor” diye konuştu. Nurettin Akçakale, oluşturdukları müzede ilginç ayakkabıların da yer aldığını belirterek, boyu yaklaşık 1,5 metre olan 222 numaralı bir ayakkabının da bu müzede bulunduğunu dile getirdi. 150’den fazla ünlü ismin ayakkabısının sergilendiği “Yaşayan Ayakkabı Müzesi”nde ilerleyen yıllardakı ayakkabı sayısının bin 500’e ulaşması hedefleniyor.
"Gerede’ye gönderilen, 18 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da hayatını kaybeden Şair, Yazar ve Hukuk Müşaviri (Kudüs Şairi) Rahmetli Nuri Pakdil’in ayakkabıları da Müze’ye dahil edildi."

Gerede Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Yaşayan Ayakkabı Müzesi’ne Kudüs Şairi Nuri Pakdil’e ait ayakkabılarda eklendi. Şehidin ayakkabıları yol arkadaşı, öğrencisi, hemşerisi ve manevi evladı Şair Yazar Yayıncı Necip Evlice tarafından yazılan mektup ile birlikte gönderildi.

Gerede’ye gönderilen, 18 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da hayatını kaybeden Şair, Yazar ve Hukuk Müşaviri (Kudüs Şairi) Rahmetli Nuri Pakdil’in ayakkabıları da Müze’ye dahil edildi. 150’den fazla ünlü ismin ayakkabısının sergilendiği “Yaşayan Ayakkabı Müzesi” büyük ilgi görmeye devam ediyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu’nda 2012 yılında kurulan müze, her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Müzede, aralarında “dünyanın en uzun adamı” olarak Guinnes rekorlar kitabında yer alan Sultan Kösen’in 60 numara ayakkabısı ile birçok iş adamı, yazar, sporcu, sanatçı ve devlet adamının ayakkabısı sergileniyor.

Müze hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nurettin Akçakale, müzede sergilemek için tanınmış sanayici, iş adamı, yazar, sporcu, devlet adamı ve sanatçılardan birer çift ayakkabı ve yazı istediklerini anlattı. Şu an müzede 150 çiftin üzerinde ayakkabı olduğunu söyleyen Akçakale, “Neşe Karaböcek, rahmetli Ahmet Kaya, rahmetli Berkant, şarkıcı Nilüfer, oyuncu ve sunucu Kenan Işık, milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, ünlü futbolcu Milan Baros, eski mili kalecimiz Rüştü Rençber gibi tanınan pek çok insanın ayakkabıları müzemizde sergileniyor” diye konuştu.

Nurettin Akçakale, oluşturdukları müzede ilginç ayakkabıların da yer aldığını belirterek, boyu yaklaşık 1,5 metre olan 222 numaralı bir ayakkabının da bu müzede bulunduğunu dile getirdi.

150’den fazla ünlü ismin ayakkabısının sergilendiği “Yaşayan Ayakkabı Müzesi”nde ilerleyen yıllardakı ayakkabı sayısının bin 500’e ulaşması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.