İlgi yoğun oldu

YAŞAM 29.03.2021 - 11:47, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2352+ kez okundu.
 

İlgi yoğun oldu

"Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, salavat-ı şerife, ilahi ve kasideler eşliğinde okunan mevlid-i şerife müteakiben başlayan program İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu’nun sohbetiyle devam etti."
Berat Kandili dolayısıyla Gerede’de vatandaşlar camilere akın etti. Berat Kandili münasebetiyle Gerede İlçe Müftülüğü tarafından akşam ile yatsı namazı arasında Yeni Cami’de düzenlenen özel programa cemaatin ilgisi yoğun oldu. Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, salavat-ı şerife, ilahi ve kasideler eşliğinde okunan mevlid-i şerife müteakiben başlayan program İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu’nun sohbetiyle devam etti. Allah Resûlü’nün üç aylarda hatırlattığı, “Allah’ım! Recep ve Şâban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.” Hadisi şerifiyle başlattığı sohbetinde konuşan Müftü Şenoğlu; "Recep ayı, içinde Regâib ve Mi’rac gecelerini idrak ettik, Şâban ayını Berat gecesi ile taçlandıracağız” diye konuştu. Gerede İlçe Müftüsü  Abdurrahman Şenoğlu; “Allah Resûlü, üç aylardan Recep ve Şâban ayına, bu ayların sonuncusu tüm senenin sultanı olan Ramazan’a hazırlayıcı olmaları bakımından değer vermiş ve bu aylarda bulunan birtakım geceleri ise özellikle ibadetle geçirmiştir," dedi. Üç ayların başında düzenlenen duası kadir gecesinde yapılacak 1001 hatim kampanyasını da hatırlatarak sohbetini tamamladı. Hemşehrilerimizin yoğun halde katıldığı kandil programı, Müftü Şenoğlu’nun duasının ardından son buldu.
"Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, salavat-ı şerife, ilahi ve kasideler eşliğinde okunan mevlid-i şerife müteakiben başlayan program İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu’nun sohbetiyle devam etti."

Berat Kandili dolayısıyla Gerede’de vatandaşlar camilere akın etti. Berat Kandili münasebetiyle Gerede İlçe Müftülüğü tarafından akşam ile yatsı namazı arasında Yeni Cami’de düzenlenen özel programa cemaatin ilgisi yoğun oldu.

Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, salavat-ı şerife, ilahi ve kasideler eşliğinde okunan mevlid-i şerife müteakiben başlayan program İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu’nun sohbetiyle devam etti.

Allah Resûlü’nün üç aylarda hatırlattığı, “Allah’ım! Recep ve Şâban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.” Hadisi şerifiyle başlattığı sohbetinde konuşan Müftü Şenoğlu; "Recep ayı, içinde Regâib ve Mi’rac gecelerini idrak ettik, Şâban ayını Berat gecesi ile taçlandıracağız” diye konuştu.

Gerede İlçe Müftüsü  Abdurrahman Şenoğlu; “Allah Resûlü, üç aylardan Recep ve Şâban ayına, bu ayların sonuncusu tüm senenin sultanı olan Ramazan’a hazırlayıcı olmaları bakımından değer vermiş ve bu aylarda bulunan birtakım geceleri ise özellikle ibadetle geçirmiştir," dedi.

Üç ayların başında düzenlenen duası kadir gecesinde yapılacak 1001 hatim kampanyasını da hatırlatarak sohbetini tamamladı. Hemşehrilerimizin yoğun halde katıldığı kandil programı, Müftü Şenoğlu’nun duasının ardından son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.