Gerede’ye 190 bin euro!

EKONOMİ 31.12.2020 - 21:59, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2594+ kez okundu.
 

Gerede’ye 190 bin euro!

"Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'nın iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi hibe programı 400 proje arasından seçilerek 190 bin euro'luk bütçeye hak kazandı."
Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi hibe programı 400 proje arasından seçilerek 190 bin euro bütçesi ile kazanılan projeler arasında yer aldı. Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka ve Genel Sekreter Turhan Anaç’ın katılımıyla Ankara’da imzalanan protokol ile 18 ay içerisinde Gerede’de faaliyet gösteren sanayicilerin, iş sağlığı ve güvenliği yetkinlikleri geliştirip daha çalışılabilir bir iş yaşamı hedefleniyor. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 400 proje başvurusu arasından seçilen çalışma, 190 bin euro bütçesi ile kazanan projeler arasında yer aldığı vurgulandı. Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Avrupa Birliği insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında finanse edilecek iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi hibe programına 04.03.2019 tarihinde odamız tarafından başvuru yapılmış, 400 proje başvurusu arasından seçilen projemiz, 190 bin Euro bütçesi ile kazanan projeler arasında yer almayı başarmıştır. 16.12.2020 tarihinde, Ankara’da Yönetim Kurulu Başkanımız Ersin Kaşka, Genel Sekreterimiz Turhan Anaç tarafından proje sözleşmesi imzalandı. Bu proje ile birlikte 18 ay içerisinde Gerede’de faaliyet gösteren sanayicilerimizin, iş sağlığı ve güvenliği yetkinliklerini geliştirip, üzerinde önemle durduğumuz ve çalışmalarını sürdürdüğümüz çalışılabilir bir iş yaşamı hedefimizi hayata geçiriyoruz. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası olarak sanayicilerimizin ve tüm çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini önemsiyoruz,” denildi. İlgili projenin amacını da açıklayan Gerede TSO, proje kapsamında 500 çalışanın periyodik sağlık tetkikleri, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) gibi konularda el kitabı oluşturulacağını da duyurdu. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası açıklamasında; “İş yerlerimizin işçi sağlığı ve güvenliği açısında uygun hale getirilmesini kapsamaktadır. Projenin aktiviteleri arasında Gerede’de faaliyet gösteren iş yerlerindeki çalışma koşulları iyileştirmek, işverenlerde ve çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığı ve bilgiyi arttırılması, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) profesyonellerinin kapasitesini arttırılması ile iş kazalarında azalma ve meslek hastalıklarında düşüş beklenmektedir. Proje kapsamında 500 çalışanın periyodik sağlık tetkikleri, kullanılan kimyasalların malzeme güvenlik bilgi formlarının oluşturulması, işletmelerindeki makinelerin kullanım talimatlarının hazırlanması ve iş sağlığı ve güvenliği (İSG) el kitabının oluşturulması planlanmıştır. İş sağlığı ve güvenliği takip yazılımı ile işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği bilgilerinin güncel olarak tutulması ve belirli sayıda çalışanımıza ilk yardım eğitimleri verilerek acil durumlarda maddi ve manevi kayıpların önlenmesi düşünülmüştür. Proje kapsamında ilçemiz halkımıza ve öğrencilerimize yönelik, tiyatro ve kısa film etkinlikleri organize edilecektir,” ifadelerine yer verdi.
"Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'nın iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi hibe programı 400 proje arasından seçilerek 190 bin euro'luk bütçeye hak kazandı."

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi hibe programı 400 proje arasından seçilerek 190 bin euro bütçesi ile kazanılan projeler arasında yer aldı.

Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka ve Genel Sekreter Turhan Anaç’ın katılımıyla Ankara’da imzalanan protokol ile 18 ay içerisinde Gerede’de faaliyet gösteren sanayicilerin, iş sağlığı ve güvenliği yetkinlikleri geliştirip daha çalışılabilir bir iş yaşamı hedefleniyor.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 400 proje başvurusu arasından seçilen çalışma, 190 bin euro bütçesi ile kazanan projeler arasında yer aldığı vurgulandı.

Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Avrupa Birliği insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında finanse edilecek iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi hibe programına 04.03.2019 tarihinde odamız tarafından başvuru yapılmış, 400 proje başvurusu arasından seçilen projemiz, 190 bin Euro bütçesi ile kazanan projeler arasında yer almayı başarmıştır. 16.12.2020 tarihinde, Ankara’da Yönetim Kurulu Başkanımız Ersin Kaşka, Genel Sekreterimiz Turhan Anaç tarafından proje sözleşmesi imzalandı. Bu proje ile birlikte 18 ay içerisinde Gerede’de faaliyet gösteren sanayicilerimizin, iş sağlığı ve güvenliği yetkinliklerini geliştirip, üzerinde önemle durduğumuz ve çalışmalarını sürdürdüğümüz çalışılabilir bir iş yaşamı hedefimizi hayata geçiriyoruz. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası olarak sanayicilerimizin ve tüm çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini önemsiyoruz,” denildi.

İlgili projenin amacını da açıklayan Gerede TSO, proje kapsamında 500 çalışanın periyodik sağlık tetkikleri, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) gibi konularda el kitabı oluşturulacağını da duyurdu.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası açıklamasında; “İş yerlerimizin işçi sağlığı ve güvenliği açısında uygun hale getirilmesini kapsamaktadır. Projenin aktiviteleri arasında Gerede’de faaliyet gösteren iş yerlerindeki çalışma koşulları iyileştirmek, işverenlerde ve çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığı ve bilgiyi arttırılması, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) profesyonellerinin kapasitesini arttırılması ile iş kazalarında azalma ve meslek hastalıklarında düşüş beklenmektedir. Proje kapsamında 500 çalışanın periyodik sağlık tetkikleri, kullanılan kimyasalların malzeme güvenlik bilgi formlarının oluşturulması, işletmelerindeki makinelerin kullanım talimatlarının hazırlanması ve iş sağlığı ve güvenliği (İSG) el kitabının oluşturulması planlanmıştır. İş sağlığı ve güvenliği takip yazılımı ile işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği bilgilerinin güncel olarak tutulması ve belirli sayıda çalışanımıza ilk yardım eğitimleri verilerek acil durumlarda maddi ve manevi kayıpların önlenmesi düşünülmüştür. Proje kapsamında ilçemiz halkımıza ve öğrencilerimize yönelik, tiyatro ve kısa film etkinlikleri organize edilecektir,” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.