Gerede halkına uyarı yaptılar

YAŞAM 12.03.2021 - 10:39, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2749+ kez okundu.
 

Gerede halkına uyarı yaptılar

"Gerede Belediye Başkanlığı ve Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü soba zehirlenmesine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu"
Gerede Belediye Başkanlığı ve Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü ortak açıklama yaparak lodostan kaynaklanabilecek soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Gerede Belediye Başkanlığı ve Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü soba zehirlenmesine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada; “Lodos esintisinin etkili olduğu süre boyunca gerekmedikçe soba yakılmaması, yanmakta olan sobanın yatmadan evvel mutlak suretle söndürülmesi, hane bacalarının yalıtımlı olması ve düzenli olarak temizlenmesi, soba bacasının dumanının geri tepmesini önlemek için bacanın, çatının en üst noktasından bir (1) metre yüksekte olması ve baca şapkası mutlaka takılması, ev içi ve garaj gibi kapalı alanlarda bacasız ısıtma araçlarının kesinlikle kullanılmaması, zehirlendiği düşünülen kişinin ise hemen temiz bir ortama alınması ve derhal sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşlarımız ‘https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/cevresagligi-ced/ced-birimi/karbonmonoksit-zehirlenmesi.html’ web adresinde yer alan bilgi notu, sunumlardan ve 114 numaralı ulusal danışma merkezinden bilgi alabilir” ifadelerine yer verildi.
"Gerede Belediye Başkanlığı ve Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü soba zehirlenmesine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu"

Gerede Belediye Başkanlığı ve Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü ortak açıklama yaparak lodostan kaynaklanabilecek soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Gerede Belediye Başkanlığı ve Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü soba zehirlenmesine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada; “Lodos esintisinin etkili olduğu süre boyunca gerekmedikçe soba yakılmaması, yanmakta olan sobanın yatmadan evvel mutlak suretle söndürülmesi, hane bacalarının yalıtımlı olması ve düzenli olarak temizlenmesi, soba bacasının dumanının geri tepmesini önlemek için bacanın, çatının en üst noktasından bir (1) metre yüksekte olması ve baca şapkası mutlaka takılması, ev içi ve garaj gibi kapalı alanlarda bacasız ısıtma araçlarının kesinlikle kullanılmaması, zehirlendiği düşünülen kişinin ise hemen temiz bir ortama alınması ve derhal sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşlarımız ‘https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/cevresagligi-ced/ced-birimi/karbonmonoksit-zehirlenmesi.html’ web adresinde yer alan bilgi notu, sunumlardan ve 114 numaralı ulusal danışma merkezinden bilgi alabilir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.