Gerede, bölge üçüncülüğü elde etti

SPOR 13.03.2019 - 11:45, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2927+ kez okundu.
 

Gerede, bölge üçüncülüğü elde etti

" Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu, 9 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada 86.6 puan alarak bölge üçüncüsü oldu."
Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Ankara Yıldızlar Bölge Yarışmasında bölge üçüncüsü oldu. 10 Mart 2019 tarihinde Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonunda düzenlenen bölge yarışmasında Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu, 9 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada 86.6 puan alarak bölge üçüncüsü oldu. Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Türk folklorunun en önemli dallarından biri olan halk oyunları, halkımızın ortak duygularını taşıması itibari ile millet olma özelliğini oluşturan unsurlar arasında yer almaktadır. Zira halk oyunlarımız toplumun her çeşit faaliyetlerinde yer alan sanat türleri içerisinde oluşum ve ifade zenginliği bakımından en renkli ve en etkili bir kaynaşma vasıtası olmuştur. Bu özelliklerinden dolayı Türk Halk Oyunlarının; insanlarımızın duygularına ortak bir ilham, düşüncelerinde milli şuur oluşturması, toplum dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlaması özellikleri ile önemli bir eğitim vasıtası olarak düşünülmektedir. Kültürel değerlerimizin yaşatılması, yaygınlaştırılması, sevdirilmesi, nesillere en doğru şekilde aktarılmasının yanı sıra öğrenciler arasında dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma hasletlerini, oynayanlar üzerinde milli gurur ve coşku, milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinde katkıda bulunur. Bu amaçla ülkemiz genelinde, okul spor faaliyetleri kapsamında halk oyunları yarışmaları düzenlenmektedir. Bolu Halk Oyunları Yarışmasında İl Birinciliği elde eden Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz, Ankara Yıldızlar Bölge Yarışmasına katılmaya hak kazandı. 10 Mart 2019 tarihinde, Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonunda düzenlenen bölge yarışmasında Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulumuz, 9 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada 86.6 puan alarak bölge Üçüncüsü oldu. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında, kültürel ve sportif faaliyetlere de büyük önem veren ve başarılar elde eden okullarımızı tebrik ediyoruz” denildi.
" Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu, 9 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada 86.6 puan alarak bölge üçüncüsü oldu."

Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Ankara Yıldızlar Bölge Yarışmasında bölge üçüncüsü oldu. 10 Mart 2019 tarihinde Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonunda düzenlenen bölge yarışmasında Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu, 9 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada 86.6 puan alarak bölge üçüncüsü oldu.

Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Türk folklorunun en önemli dallarından biri olan halk oyunları, halkımızın ortak duygularını taşıması itibari ile millet olma özelliğini oluşturan unsurlar arasında yer almaktadır. Zira halk oyunlarımız toplumun her çeşit faaliyetlerinde yer alan sanat türleri içerisinde oluşum ve ifade zenginliği bakımından en renkli ve en etkili bir kaynaşma vasıtası olmuştur. Bu özelliklerinden dolayı Türk Halk Oyunlarının; insanlarımızın duygularına ortak bir ilham, düşüncelerinde milli şuur oluşturması, toplum dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlaması özellikleri ile önemli bir eğitim vasıtası olarak düşünülmektedir. Kültürel değerlerimizin yaşatılması, yaygınlaştırılması, sevdirilmesi, nesillere en doğru şekilde aktarılmasının yanı sıra öğrenciler arasında dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma hasletlerini, oynayanlar üzerinde milli gurur ve coşku, milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinde katkıda bulunur.

Bu amaçla ülkemiz genelinde, okul spor faaliyetleri kapsamında halk oyunları yarışmaları düzenlenmektedir. Bolu Halk Oyunları Yarışmasında İl Birinciliği elde eden Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz, Ankara Yıldızlar Bölge Yarışmasına katılmaya hak kazandı. 10 Mart 2019 tarihinde, Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonunda düzenlenen bölge yarışmasında Gerede 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulumuz, 9 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada 86.6 puan alarak bölge Üçüncüsü oldu.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında, kültürel ve sportif faaliyetlere de büyük önem veren ve başarılar elde eden okullarımızı tebrik ediyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.