Duvarında arapça Allah yazısının yanı sıra..

EKONOMİ 26.03.2021 - 11:35, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1760+ kez okundu.
 

Duvarında arapça Allah yazısının yanı sıra..

"1800'lü yıllardan kalan tarihi arasta çarşısı restore ediliyor. İlçemiz merkezinde bulunan ve çökme noktasına gelen Bizans döneminden kalan tarihi kiliseli tüccar hanın eski görünümüne kavuşması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. "
İlçemizde Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han, zamanın mimarisinin birleşimiyle harmanlanarak restore ediliyor. Tarihi han duvarındaki Arapça Allah yazısı ve haç işaretiyle dikkat çekiyor. Bu yıl içerisinde hizmete girecek tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak. Tarihi boyunca ticaretin kavşak noktasında bulunan Gerede'deki tarihi çarşı restore ediliyor. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan alınan onayın ardından hayata geçirilen proje kapsamında inşaat çalışmaları devam ederken, 1800'lü yıllardan kalan çarşının güzelliği ortaya çıkmaya başladı. Yıllar süren proje ve onay süreçlerinin ardından tarihi handa restorasyon çalışması sürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında 1970’lerde dışına yapılan badana özenle kaldırılarak orijinal taşlar ortaya çıkartıldı. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra tarihi kiliseli tüccar hanın içerisine açılır kapanır cam tavan konuldu. Tarihi dokusu bozulmadan Bizans döneminden kalan ve 19. yüzyılda yapılan onarımların ardından ayakta kalarak zamanın mimarisinin birleşimiyle harmanlanan hanın içerisinde 25 odalı butik otel hizmet verecek.  Tarihi han'ın üst katlarında butik otel alt katları ise lokanta, kafeterya ve yöresel ürün ticaret merkezi olacak. Dış duvarında Arapça Allah yazısının yanı sıra haç işareti bulunan tarihi handaki inşaat çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecek. Tarihi çarşı tamamlandığında içerisinde 12 adet iş yeri, 6 adet ofis, 1 adet kafeterya, 1 adet restoran, millet kıraathanesi, hanımlar lokali, yöresel ürün pazarı ve el sanatları ürün satış dükkanları yer alacak.
"1800'lü yıllardan kalan tarihi arasta çarşısı restore ediliyor. İlçemiz merkezinde bulunan ve çökme noktasına gelen Bizans döneminden kalan tarihi kiliseli tüccar hanın eski görünümüne kavuşması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. "

İlçemizde Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han, zamanın mimarisinin birleşimiyle harmanlanarak restore ediliyor. Tarihi han duvarındaki Arapça Allah yazısı ve haç işaretiyle dikkat çekiyor. Bu yıl içerisinde hizmete girecek tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Tarihi boyunca ticaretin kavşak noktasında bulunan Gerede'deki tarihi çarşı restore ediliyor. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan alınan onayın ardından hayata geçirilen proje kapsamında inşaat çalışmaları devam ederken, 1800'lü yıllardan kalan çarşının güzelliği ortaya çıkmaya başladı.

Yıllar süren proje ve onay süreçlerinin ardından tarihi handa restorasyon çalışması sürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında 1970’lerde dışına yapılan badana özenle kaldırılarak orijinal taşlar ortaya çıkartıldı. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra tarihi kiliseli tüccar hanın içerisine açılır kapanır cam tavan konuldu. Tarihi dokusu bozulmadan Bizans döneminden kalan ve 19. yüzyılda yapılan onarımların ardından ayakta kalarak zamanın mimarisinin birleşimiyle harmanlanan hanın içerisinde 25 odalı butik otel hizmet verecek. 

Tarihi han'ın üst katlarında butik otel alt katları ise lokanta, kafeterya ve yöresel ürün ticaret merkezi olacak. Dış duvarında Arapça Allah yazısının yanı sıra haç işareti bulunan tarihi handaki inşaat çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecek.

Tarihi çarşı tamamlandığında içerisinde 12 adet iş yeri, 6 adet ofis, 1 adet kafeterya, 1 adet restoran, millet kıraathanesi, hanımlar lokali, yöresel ürün pazarı ve el sanatları ürün satış dükkanları yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.