Aynı anda iki organ nakledildi

YAŞAM 30.07.2021 - 14:39, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2596+ kez okundu.
 

Aynı anda iki organ nakledildi

"Geredeli Bilal Çaydemir, aynı anda annesinden böbrek, kuzeninden karaciğer dokusu nakliyle çifte bayram sevinci yaşadı. "
Çocukluğundan bu yana rahatsızlıkları bulunan Geredeli hemşehrimiz Bilal Çaydemir, aynı anda annesinden böbrek, kuzeninden karaciğer dokusu nakliyle çifte sevinç yaşadı. Çocukluğundan bu yana rahatsızlıkları bulunan Çaydemir, aynı anda annesinden böbrek, kuzeninden karaciğer dokusu nakliyle çifte bayram sevinci yaşadı. Gerede ilçemizde yaşayan 23 yaşındaki Çaydemir’e küçük yaşlarda vitamin eksikliği, rahatsızlığının zamanla ilerlemesi üzerine de 10 yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yoğun böbrek taşı nedeniyle ağrı çeken ve başvurduğu hastanelerde çare bulamayan Çaydemir, iki yıldır diyalize girerek hayatını sürdürmeye çalıştı. Hastalığı ilerleyince gittiği hastanede Çaydemir’e, böbrek nakli yapılması önerildi. Annesinin dokusu uyduğu için komşularının da önerisiyle nakil olmak için Antalya Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezine gelen Çaydemir’in tetkikleri yapıldı. Ancak hastanın sağlığına kavuşabilmesi için sadece böbrek değil, aynı anda karaciğer nakli de olması gerektiği bildirildi. Hastanın, yakınlarından alınan numuneler sonucu teyzesinin oğlu Osman Özmen’in dokusu uyumlu çıktı. Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından, hasta ve iki vericiyi aynı anda ameliyata aldı. Çaydemir’e annesi Münevver’den böbrek, kuzeninden karaciğer dokusu nakledildi. Hastanede tedavisi süren Çaydemir, aynı anda hem karaciğer hem böbrek nakli olacağını öğrenince çok şaşırdığını söyledi. Haftanın üç günü 4’er saat diyalize girdiğini ve zorlu günler geçirdiğini aktaran Çaydemir, “Tansiyonum düşüyordu, çok hastaydım. Allah razı olsun annem ve kuzenimden. Emanetlerine iyi bakacağım. Kendimi yeni doğmuş bir çocuk gibi hissediyorum. Şükür kurtuldum, bayrama sevinçle girdim.” dedi. Ağabey Hasan Basri Çaydemir ise doktorların başarılı operasyonla cana can katarak, kendilerine gerçek bayramı yaşattıklarını ifade etti.  
"Geredeli Bilal Çaydemir, aynı anda annesinden böbrek, kuzeninden karaciğer dokusu nakliyle çifte bayram sevinci yaşadı. "

Çocukluğundan bu yana rahatsızlıkları bulunan Geredeli hemşehrimiz Bilal Çaydemir, aynı anda annesinden böbrek, kuzeninden karaciğer dokusu nakliyle çifte sevinç yaşadı.

Çocukluğundan bu yana rahatsızlıkları bulunan Çaydemir, aynı anda annesinden böbrek, kuzeninden karaciğer dokusu nakliyle çifte bayram sevinci yaşadı. Gerede ilçemizde yaşayan 23 yaşındaki Çaydemir’e küçük yaşlarda vitamin eksikliği, rahatsızlığının zamanla ilerlemesi üzerine de 10 yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Yoğun böbrek taşı nedeniyle ağrı çeken ve başvurduğu hastanelerde çare bulamayan Çaydemir, iki yıldır diyalize girerek hayatını sürdürmeye çalıştı. Hastalığı ilerleyince gittiği hastanede Çaydemir’e, böbrek nakli yapılması önerildi. Annesinin dokusu uyduğu için komşularının da önerisiyle nakil olmak için Antalya Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezine gelen Çaydemir’in tetkikleri yapıldı. Ancak hastanın sağlığına kavuşabilmesi için sadece böbrek değil, aynı anda karaciğer nakli de olması gerektiği bildirildi. Hastanın, yakınlarından alınan numuneler sonucu teyzesinin oğlu Osman Özmen’in dokusu uyumlu çıktı. Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından, hasta ve iki vericiyi aynı anda ameliyata aldı. Çaydemir’e annesi Münevver’den böbrek, kuzeninden karaciğer dokusu nakledildi.

Hastanede tedavisi süren Çaydemir, aynı anda hem karaciğer hem böbrek nakli olacağını öğrenince çok şaşırdığını söyledi. Haftanın üç günü 4’er saat diyalize girdiğini ve zorlu günler geçirdiğini aktaran Çaydemir, “Tansiyonum düşüyordu, çok hastaydım. Allah razı olsun annem ve kuzenimden. Emanetlerine iyi bakacağım. Kendimi yeni doğmuş bir çocuk gibi hissediyorum. Şükür kurtuldum, bayrama sevinçle girdim.” dedi.

Ağabey Hasan Basri Çaydemir ise doktorların başarılı operasyonla cana can katarak, kendilerine gerçek bayramı yaşattıklarını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.