Aracın çarpıp kaçtığı yavru ayı öldü

YAŞAM 17.09.2021 - 14:15, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3054+ kez okundu.
 

Aracın çarpıp kaçtığı yavru ayı öldü

"Gerede'de aracın çarptığı ayı yavrusu ölürken, ayıya çarpan aracın durmayarak yoluna devam ettiği düşünülüyor."
Gerede'de bir aracın çarpması neticesi yol kenarında yaralı haldeyken bulunan yavru ayı telef oldu. Edinilen bilgiye göre, Yeniçağa ile Gerede  arasındaki D-100 yolunda, otomobiliyle seyir halinde olan Mustafa Çetin, yol kenarında yavru ayının yattığını gördü. Aracını ayıya yakın bir yere park eden Çetin, yanına gittiği ayının yaralı olduğunu gördü. Can çekişen ayının kurtarılması için durum Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Yaralı yavru ayının can çekiştiği anlarda yol kenarında duran diğer sürücüler de yol kenarında duararak, cep telefonlarıyla o anları kayda aldı.   D-100 kara yolu kenarında yaralı ayı yavrusu gören sürücüler, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğüne bildirdi. Kent merkezinden veteriner hekimle bölgeye hareket eden ekipler, yYol kenarında bir süre can çekişen yavru ayı daha sonra öldüğünü belirledi. İlk belirlemelere göre bir aracın çarpması sonucu yaralandığı tespit edilen yavru ayı, ekiplerce bölgeden kaldırılarak; doğal yem olması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ormanlık alana götürüldü. 
"Gerede'de aracın çarptığı ayı yavrusu ölürken, ayıya çarpan aracın durmayarak yoluna devam ettiği düşünülüyor."

Gerede'de bir aracın çarpması neticesi yol kenarında yaralı haldeyken bulunan yavru ayı telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Yeniçağa ile Gerede  arasındaki D-100 yolunda, otomobiliyle seyir halinde olan Mustafa Çetin, yol kenarında yavru ayının yattığını gördü. Aracını ayıya yakın bir yere park eden Çetin, yanına gittiği ayının yaralı olduğunu gördü.
Can çekişen ayının kurtarılması için durum Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Yaralı yavru ayının can çekiştiği anlarda yol kenarında duran diğer sürücüler de yol kenarında duararak, cep telefonlarıyla o anları kayda aldı.
 

D-100 kara yolu kenarında yaralı ayı yavrusu gören sürücüler, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğüne bildirdi. Kent merkezinden veteriner hekimle bölgeye hareket eden ekipler, yYol kenarında bir süre can çekişen yavru ayı daha sonra öldüğünü belirledi.

İlk belirlemelere göre bir aracın çarpması sonucu yaralandığı tespit edilen yavru ayı, ekiplerce bölgeden kaldırılarak; doğal yem olması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ormanlık alana götürüldü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.