2,5 milyonluk proje onaylandı!

EKONOMİ 15.10.2021 - 14:11, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1879+ kez okundu.
 

2,5 milyonluk proje onaylandı!

"Bolu Valiliği ve MARKA iş birliği ile Gerede Organize Sanayi Bölgesinde İstihdamı Geliştirme Merkezi projesi için protokol imzalandı."
Gerede Organize Sanayi Bölgesinin 2.521.232 TL’lik İstihdamı Geliştirme Merkezi projesi onaylanarak imzalandı. Gerede Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saraç, süreci değerlendirerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Bolu Valiliği ve MARKA iş birliği ile Gerede ilçemizde Organize Sanayi Bölgesinde İstihdamı Geliştirme Merkezi projesi için protokol imzalandı. İmzalanan 2,5 milyon TL’lik hibe desteğini değerlendiren Gerede Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saraç, onaylanan protokol ile Gerede OSB, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Gerede MYO, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kurulacak Mesleki Yeterlilik Merkezi için ilgili çalışmaların başladığını duyurdu. Başkan Saraç, konuya ilşkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Organize Sanayi Bölgelerinin sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan kaynağı yetiştirmek için çok ciddi yatırımlar yaptığı aşikar durumdadır. Gerek teorik ve pratik eğitime gerekse fiziki alt yapıya yapılan bu yatırımların hepsinin ortak amacı, gençlerimizin üreten nesiller olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Şu anda Türk sanayisinin en önemli ihtiyacı, üretimde katma değeri artıracak niteliksel bir dönüşüm hamlesi yapmaktır. Gerede Organize Sanayi Bölgesi olarak sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir bölge olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal gelişmeyi destekleme programı (SOGEP) kapsamında hazırlamış olduğumuz proje ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansından, metal döküm, kimya proses, tekstil boyama makineleri için 2 milyon 500 bin TL değerinde hibe başvurusu yapmıştık. Onaylanan protokol ile Gerede OSB, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Gerede MYO, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kurulacak Mesleki Yeterlilik Merkezi için çalışmalarımız başlamıştır” Bu proje ile ilçemizde sanayide çalışacak ara elaman yetiştirme merkezi kurulacak. 
"Bolu Valiliği ve MARKA iş birliği ile Gerede Organize Sanayi Bölgesinde İstihdamı Geliştirme Merkezi projesi için protokol imzalandı."

Gerede Organize Sanayi Bölgesinin 2.521.232 TL’lik İstihdamı Geliştirme Merkezi projesi onaylanarak imzalandı. Gerede Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saraç, süreci değerlendirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bolu Valiliği ve MARKA iş birliği ile Gerede ilçemizde Organize Sanayi Bölgesinde İstihdamı Geliştirme Merkezi projesi için protokol imzalandı.

İmzalanan 2,5 milyon TL’lik hibe desteğini değerlendiren Gerede Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saraç, onaylanan protokol ile Gerede OSB, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Gerede MYO, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kurulacak Mesleki Yeterlilik Merkezi için ilgili çalışmaların başladığını duyurdu.

Başkan Saraç, konuya ilşkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Organize Sanayi Bölgelerinin sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan kaynağı yetiştirmek için çok ciddi yatırımlar yaptığı aşikar durumdadır. Gerek teorik ve pratik eğitime gerekse fiziki alt yapıya yapılan bu yatırımların hepsinin ortak amacı, gençlerimizin üreten nesiller olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Şu anda Türk sanayisinin en önemli ihtiyacı, üretimde katma değeri artıracak niteliksel bir dönüşüm hamlesi yapmaktır.
Gerede Organize Sanayi Bölgesi olarak sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir bölge olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal gelişmeyi destekleme programı (SOGEP) kapsamında hazırlamış olduğumuz proje ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansından, metal döküm, kimya proses, tekstil boyama makineleri için 2 milyon 500 bin TL değerinde hibe başvurusu yapmıştık. Onaylanan protokol ile Gerede OSB, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Gerede MYO, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kurulacak Mesleki Yeterlilik Merkezi için çalışmalarımız başlamıştır”

Bu proje ile ilçemizde sanayide çalışacak ara elaman yetiştirme merkezi kurulacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.