'Nasiplenilsin istedik..'

GÜNDEM 05.03.2018 - 09:59, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2662+ kez okundu.
 

'Nasiplenilsin istedik..'

"Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Hat sanatı, sadece güzel yazı yazma sanatı olmayıp, gören kişide geniş mâneviyat ufukları açmaktadır," diye konuştu."
Gerede İlçe Müftülüğü hizmet binası, Yusuf Özcan Kütüphanesi ve koridor duvarları farklı lafız ve anlamlardaki hat sanatı yazılarıyla tezyin edildi. Gerede İlçe Müftülüğü’nden yapılan açıklamada; “Din konusunda toplumu aydınlatma görevimize, diğer bir ifadeyle verilen din hizmetimize sâfiyane bir anlayış , bereket ve estetik bir haz katma niyet ve gayesiyle yapılan bu görsel sunum, binamızın iç yapısını güzel bir görünüme kavuşturdu,” denildi. Yapılan çalışmaların devlet ricali, okul yönetimleri, veliler ve öğrenciler tarafından beğenilip takdirle karşılandığını vurgulayan İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, konuyla ilgili açıklamasında; görsel din hizmeti sunumu çerçevesinde bir takım uygulamalar yaptıklarına işaret etti. Müftü Şenoğlu; "Hat sanatı, sadece güzel yazı yazma sanatı olmayıp, gören kişide geniş mâneviyat ufukları açmaktadır," diye konuştu. Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu açıklamasında; kendilerinin de bu anlayışla birlikte görsel din hizmeti sunumu çerçevesinde, ziyaretçilerin tefekkür ve gönül dünyalarının derinliklerine nüfûz etmeyi ve anlamlarıyla mesaj vermeyi, ayet ve hadislerden nasiplenilmesini istediklerini anlattı.
"Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Hat sanatı, sadece güzel yazı yazma sanatı olmayıp, gören kişide geniş mâneviyat ufukları açmaktadır," diye konuştu."

Gerede İlçe Müftülüğü hizmet binası, Yusuf Özcan Kütüphanesi ve koridor duvarları farklı lafız ve anlamlardaki hat sanatı yazılarıyla tezyin edildi.

Gerede İlçe Müftülüğü’nden yapılan açıklamada; “Din konusunda toplumu aydınlatma görevimize, diğer bir ifadeyle verilen din hizmetimize sâfiyane bir anlayış , bereket ve estetik bir haz katma niyet ve gayesiyle yapılan bu görsel sunum, binamızın iç yapısını güzel bir görünüme kavuşturdu,” denildi.

Yapılan çalışmaların devlet ricali, okul yönetimleri, veliler ve öğrenciler tarafından beğenilip takdirle karşılandığını vurgulayan İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, konuyla ilgili açıklamasında; görsel din hizmeti sunumu çerçevesinde bir takım uygulamalar yaptıklarına işaret etti.

Müftü Şenoğlu; "Hat sanatı, sadece güzel yazı yazma sanatı olmayıp, gören kişide geniş mâneviyat ufukları açmaktadır," diye konuştu.

Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu açıklamasında; kendilerinin de bu anlayışla birlikte görsel din hizmeti sunumu çerçevesinde, ziyaretçilerin tefekkür ve gönül dünyalarının derinliklerine nüfûz etmeyi ve anlamlarıyla mesaj vermeyi, ayet ve hadislerden nasiplenilmesini istediklerini anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.