Başkan, o kutuya ne yazdı da attı?..

EĞİTİM 10.05.2018 - 08:43, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1762+ kez okundu.
 

Başkan, o kutuya ne yazdı da attı?..

"Gerede Nimet Meto Mesleki Teknik Anadolu lisesinde Tübitak günleri kapsamında 11 araştırma 12 AR-GE olmak üzere toplam 23 proje sergilendi."
Gerede Nimet Meto Mesleki Teknik Anadolu lisesinde Tübitak günleri başladı. 23 projenin sunulduğu sergi hayli ilgi uayandırırken, davetli grubunun meraklı bakışları arasında birbirinden farklı çalışmalar vatandaşlar ile buluştu. Köroğlu Dağı ve Suyun Sertlik Oranının Pişirme Süresine Etkisi projeleriyle özellikle ilgilenen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Köroğlu Dağı maketinin Gerede müzesine kazandırılmasını talep ederek Arkut Dağı maketinin de çalışılmasını talep etti. Gerede Nimet Meto Mesleki Teknik Anadolu lisesinde Tübitak günleri kapsamında 11 araştırma 12 AR-GE olmak üzere toplam 23 proje sergilendi. Açılışa Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Serap Çığrılı, okul müdürleri ve Tübitak yetkilileri katıldı. Köroğlu Dağı ve Suyun Sertlik Oranının Pişirme Süresine Etkisi projeleriyle özellikle ilgilenen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Köroğlu Dağı maketinin Gerede müzesine kazandırılmasını talep ederek Arkut Dağı maketinin de çalışılmasını talep etti. Başkan Allar, suyun sertliğinin pişirmeyi etkilediğini kanıtlayan öğrencilere teşekkür ederek; "Gerede şebeke suyunu kullanıp suyumuzun kalitesini de kanıtladınız," dedi. Programda ayrıca Başkan Allar, hayal kutusuna gelecekteki hayalini yazarak atarken, okul yönetimi ve öğrencilerine başarılı sergi için teşekkür ve tebrik etti. Başkan Allar, ayrıca; "Meslek lisesi öğrencilerinin bilimsel projelerde aktif rol almaları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmeleri ve hayal gücü ile yaratıcılığı birleştirebilmeleri Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin başarısı olmuştur," diye konuştu.
"Gerede Nimet Meto Mesleki Teknik Anadolu lisesinde Tübitak günleri kapsamında 11 araştırma 12 AR-GE olmak üzere toplam 23 proje sergilendi."

Gerede Nimet Meto Mesleki Teknik Anadolu lisesinde Tübitak günleri başladı. 23 projenin sunulduğu sergi hayli ilgi uayandırırken, davetli grubunun meraklı bakışları arasında birbirinden farklı çalışmalar vatandaşlar ile buluştu.

Köroğlu Dağı ve Suyun Sertlik Oranının Pişirme Süresine Etkisi projeleriyle özellikle ilgilenen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Köroğlu Dağı maketinin Gerede müzesine kazandırılmasını talep ederek Arkut Dağı maketinin de çalışılmasını talep etti.

Gerede Nimet Meto Mesleki Teknik Anadolu lisesinde Tübitak günleri kapsamında 11 araştırma 12 AR-GE olmak üzere toplam 23 proje sergilendi.

Açılışa Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Serap Çığrılı, okul müdürleri ve Tübitak yetkilileri katıldı.

Köroğlu Dağı ve Suyun Sertlik Oranının Pişirme Süresine Etkisi projeleriyle özellikle ilgilenen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Köroğlu Dağı maketinin Gerede müzesine kazandırılmasını talep ederek Arkut Dağı maketinin de çalışılmasını talep etti.

Başkan Allar, suyun sertliğinin pişirmeyi etkilediğini kanıtlayan öğrencilere teşekkür ederek; "Gerede şebeke suyunu kullanıp suyumuzun kalitesini de kanıtladınız," dedi.

Programda ayrıca Başkan Allar, hayal kutusuna gelecekteki hayalini yazarak atarken, okul yönetimi ve öğrencilerine başarılı sergi için teşekkür ve tebrik etti.

Başkan Allar, ayrıca; "Meslek lisesi öğrencilerinin bilimsel projelerde aktif rol almaları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmeleri ve hayal gücü ile yaratıcılığı birleştirebilmeleri Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin başarısı olmuştur," diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.