Gerede'de, iş ve burs garantisi!..

EĞİTİM 02.08.2018 - 11:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2439+ kez okundu.
 

Gerede'de, iş ve burs garantisi!..

"Gerede Meslek Yüksekokulunun talebi üzerine karar Üniversite Senatosunda görüşülerek kabul edildikten sonra YÖK’e yollandı. "
Türk Deri Vakfı, sektördeki ihtiyacı karşılamak amacıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı’nı tercih edip yerleşen ilk beş öğrenciye öğrenimleri boyunca burs verecek. BAİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı’nı tercih edip ilk beş kişi içerisinde yer alanlara Türk Deri Vakfı gerekli koşulları sağlamak şartıyla öğrenimleri boyunca burs verecek. Ayrıca başarılı öğrencilere yaz dönemi boyunca çalışmalarına karşılık ücret alabilecekleri staj imkânı da sağlanacak. Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü; deri sektöründe yoğun bir şekilde “Deri teknikeri” olarak çalışacak eleman ihtiyacı olduğunu, bu sorunun Türk Deri Vakfı’nın da dikkatini çektiğini vurgulayarak, Türk Deri Vakfı ve bünyesinde deri teknolojisi eğitimi veren üniversitelerin ortak kararıyla deri teknolojisi programlarına yerleşen ve kayıt yaptıran en yüksek puanlı beşer kişiye Türk Deri Vakfı tarafından burs verileceğini açıkladı. Gerede Meslek Yüksekokulunun talebi üzerine karar Üniversite Senatosunda görüşülerek kabul edildikten sonra YÖK’e yollandı. YÖK Senato kararını kabul ederek burs açıklaması ÖSYM tercih kılavuzunda yayınlandı. Deri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlileri Kemal Kılınç ve Recep Soluk; Gerede’deki tabakhanelerin Deri Organize Sanayine taşınma sürecinin başlamasıyla nitelikli deri teknikeri ihtiyacının daha da fazla ortaya çıktığını belirttiler. Gerede MYO Deri Teknolojisi Programı hakkında şu bilgileri verdiler: “Programımız Türkiye’de deri teknolojisi alanında ön lisans eğitimi veren üç programdan birisidir. Programının amacı deri endüstrisinin gereksinim duyduğu günümüz modern teknolojilerini kullanabilecek, sektörün sorunlarını teknik anlamda çözebilecek nitelikte deri teknikerleri yetiştirmektir. Sektörde teknoloji, makinalar, kimyasallar ne kadar gelişirse gelişsin, bunları yönetebilecek teknik insan gücüne her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Deri sanayinden bizlere sürekli olarak yeni mezun deri teknikeri talebi gelmekte. Özel bir alan olduğu için deri sanayinde çalışmak isteyenler kolaylıkla iş bulabilmektedirler.” Yılda binlerce mezun veren ön lisans programlarıyla karşılaştırıldığında mezunların çok büyük bir avantaja sahip olduklarını, özellikle iyi yetişmiş ve hevesli teknikerlere sektörün kapısı daima açık olduğunu ve sektördeki mevcut yöneticilerin, ustabaşıların çoğunun da deri teknolojisi programından mezun kişiler olduğu dile getirildi.
"Gerede Meslek Yüksekokulunun talebi üzerine karar Üniversite Senatosunda görüşülerek kabul edildikten sonra YÖK’e yollandı. "
Türk Deri Vakfı, sektördeki ihtiyacı karşılamak amacıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı’nı tercih edip yerleşen ilk beş öğrenciye öğrenimleri boyunca burs verecek.

BAİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı’nı tercih edip ilk beş kişi içerisinde yer alanlara Türk Deri Vakfı gerekli koşulları sağlamak şartıyla öğrenimleri boyunca burs verecek. Ayrıca başarılı öğrencilere yaz dönemi boyunca çalışmalarına karşılık ücret alabilecekleri staj imkânı da sağlanacak.

Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü; deri sektöründe yoğun bir şekilde “Deri teknikeri” olarak çalışacak eleman ihtiyacı olduğunu, bu sorunun Türk Deri Vakfı’nın da dikkatini çektiğini vurgulayarak, Türk Deri Vakfı ve bünyesinde deri teknolojisi eğitimi veren üniversitelerin ortak kararıyla deri teknolojisi programlarına yerleşen ve kayıt yaptıran en yüksek puanlı beşer kişiye Türk Deri Vakfı tarafından burs verileceğini açıkladı.
Gerede Meslek Yüksekokulunun talebi üzerine karar Üniversite Senatosunda görüşülerek kabul edildikten sonra YÖK’e yollandı. YÖK Senato kararını kabul ederek burs açıklaması ÖSYM tercih kılavuzunda yayınlandı.

Deri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlileri Kemal Kılınç ve Recep Soluk; Gerede’deki tabakhanelerin Deri Organize Sanayine taşınma sürecinin başlamasıyla nitelikli deri teknikeri ihtiyacının daha da fazla ortaya çıktığını belirttiler.

Gerede MYO Deri Teknolojisi Programı hakkında şu bilgileri verdiler: “Programımız Türkiye’de deri teknolojisi alanında ön lisans eğitimi veren üç programdan birisidir. Programının amacı deri endüstrisinin gereksinim duyduğu günümüz modern teknolojilerini kullanabilecek, sektörün sorunlarını teknik anlamda çözebilecek nitelikte deri teknikerleri yetiştirmektir. Sektörde teknoloji, makinalar, kimyasallar ne kadar gelişirse gelişsin, bunları yönetebilecek teknik insan gücüne her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Deri sanayinden bizlere sürekli olarak yeni mezun deri teknikeri talebi gelmekte. Özel bir alan olduğu için deri sanayinde çalışmak isteyenler kolaylıkla iş bulabilmektedirler.”

Yılda binlerce mezun veren ön lisans programlarıyla karşılaştırıldığında mezunların çok büyük bir avantaja sahip olduklarını, özellikle iyi yetişmiş ve hevesli teknikerlere sektörün kapısı daima açık olduğunu ve sektördeki mevcut yöneticilerin, ustabaşıların çoğunun da deri teknolojisi programından mezun kişiler olduğu dile getirildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.