Yağış ve fırtına geliyor

YAŞAM 08.04.2021 - 10:01, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2170+ kez okundu.
 

Yağış ve fırtına geliyor

"Soğuk ve yağışlı havayla birlikte fırtına geliyor"
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, ülkemizin bu gece saatlerinden itibaren, kuzeybatı kesimlerden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Beklenen yağışların;  Perşembe (08.04.2021) günü Bartın Düzce, Kırıkkale, Zonguldak, Çankırı merkez ve güney kesimlerinde genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Karabük ve Çankırı’nın kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde,  Cuma (09.04.2021) ve Cumartesi (10.04.2021) gününden itibaren Bartın, Düzce, Zonguldak’ın kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur, Bolu, Çankırı, Karabük, Kırıkkale ile Bartın, Düzce ve Zonguldak’ın iç kesimlerinin kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın;  Cuma ve Cumartesi günleri Çankırı, Kırıkkale çevrelerinde kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 Km/saat), Bolu, Bartın, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının;  Cuma (09.04.2021) gününden itibaren, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak çevrelerinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.  Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.   
"Soğuk ve yağışlı havayla birlikte fırtına geliyor"

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, ülkemizin bu gece saatlerinden itibaren, kuzeybatı kesimlerden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Beklenen yağışların; 

Perşembe (08.04.2021) günü Bartın Düzce, Kırıkkale, Zonguldak, Çankırı merkez ve güney kesimlerinde genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Karabük ve Çankırı’nın kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, 

Cuma (09.04.2021) ve Cumartesi (10.04.2021) gününden itibaren Bartın, Düzce, Zonguldak’ın kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur, Bolu, Çankırı, Karabük, Kırıkkale ile Bartın, Düzce ve Zonguldak’ın iç kesimlerinin kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; 

Cuma ve Cumartesi günleri Çankırı, Kırıkkale çevrelerinde kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 Km/saat), Bolu, Bartın, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının; 

Cuma (09.04.2021) gününden itibaren, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak çevrelerinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. 

Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.