Şiddetli yağış uyarısı!

YAŞAM 14.06.2021 - 11:02, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2406+ kez okundu.
 

Şiddetli yağış uyarısı!

"Bugünden itibaren etkili olacak yağışların sel, su baskını, dolu ve yıldırıma neden olabileceğine dikkat çekilerek, ilimiz genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi."
Meteoroloji, kuvvetli yağış beklendiğini belirterek uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara dikkat edilmesi gerektiği istendi. Meteoroloji tarafından paylaşılan son verilere göre Marmara, İç Anadolu Ege ve Karadeniz'de şiddetli yağış bekleniyor. İstanbul'un da içinde bulunduğu 22 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, aralarında Bolu'nun da bulunduğu 6 il için de turuncu kodlu uyarı verildi. Meteoroloji Bolu İl Müdürlüğü,  etkili olacak kuvvetli sağanak yağış nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için meydana gelebilecek sel, su baskınlarına karşı uyarı yaptı. Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda 14 Haziran Pazartesi (bugün) kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı bildirilerek ilimiz genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “14 Haziran 2021 (bugün) tarihinde ilimizde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m²) yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m²) olması beklenmektedir. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgâr, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.
"Bugünden itibaren etkili olacak yağışların sel, su baskını, dolu ve yıldırıma neden olabileceğine dikkat çekilerek, ilimiz genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi."

Meteoroloji, kuvvetli yağış beklendiğini belirterek uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara dikkat edilmesi gerektiği istendi.

Meteoroloji tarafından paylaşılan son verilere göre Marmara, İç Anadolu Ege ve Karadeniz'de şiddetli yağış bekleniyor. İstanbul'un da içinde bulunduğu 22 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, aralarında Bolu'nun da bulunduğu 6 il için de turuncu kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Bolu İl Müdürlüğü,  etkili olacak kuvvetli sağanak yağış nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için meydana gelebilecek sel, su baskınlarına karşı uyarı yaptı.

Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda 14 Haziran Pazartesi (bugün) kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı bildirilerek ilimiz genelinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “14 Haziran 2021 (bugün) tarihinde ilimizde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m²) yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m²) olması beklenmektedir. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgâr, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.