Sadece Arabistanlılar hacca gidecek

GÜNDEM 14.06.2021 - 10:45, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 7657+ kez okundu.
 

Sadece Arabistanlılar hacca gidecek

"Bu yıl hac ibadeti 17-22 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Fakat bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle (Suudi Arabistan'da yaşayan Müslümanlar hariç olmak üzere) hacca gidilemeyecek."
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, toplam hacı adayının 60 bin kişiyle sınırlandırıldığını ve başvuruların sadece hali hazırda ülkede yaşayanlarla sınırlı tutulacağını açıkladı. Suudi Arabistan, bu yıl hac ibadeti için yurtdışından kimsenin kabul edilmeyeceğini açıkladı. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hac ibadeti sırasında salgın nedeniyle alınacak önlemleri ve kimlerin kabul edileceğine dair yazılı açıklama yaptı. Ülke içinden 60 bin kişinin hacca kabul edileceği ve yurtdışından kimsenin alınmayacağı bilgisine yer verilen açıklamada, kronik rahatsızlığı olmayan, 18 ila 65 yaş arasında ve aşı olmuş kişilerin hac için kabul edileceği bildirildi. Hac ve Umre Bakanlığı 9 Mayıs'taki açıklamasında, bu yıl hac ibadetinin, yeni tip koronavirüs salgını gölgesinde özel sağlık ve güvenlik şartları çerçevesinde yapılacağını duyurmuştu. Suudi Arabistan, Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.
"Bu yıl hac ibadeti 17-22 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Fakat bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle (Suudi Arabistan'da yaşayan Müslümanlar hariç olmak üzere) hacca gidilemeyecek."

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, toplam hacı adayının 60 bin kişiyle sınırlandırıldığını ve başvuruların sadece hali hazırda ülkede yaşayanlarla sınırlı tutulacağını açıkladı.

Suudi Arabistan, bu yıl hac ibadeti için yurtdışından kimsenin kabul edilmeyeceğini açıkladı. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hac ibadeti sırasında salgın nedeniyle alınacak önlemleri ve kimlerin kabul edileceğine dair yazılı açıklama yaptı.

Ülke içinden 60 bin kişinin hacca kabul edileceği ve yurtdışından kimsenin alınmayacağı bilgisine yer verilen açıklamada, kronik rahatsızlığı olmayan, 18 ila 65 yaş arasında ve aşı olmuş kişilerin hac için kabul edileceği bildirildi.

Hac ve Umre Bakanlığı 9 Mayıs'taki açıklamasında, bu yıl hac ibadetinin, yeni tip koronavirüs salgını gölgesinde özel sağlık ve güvenlik şartları çerçevesinde yapılacağını duyurmuştu. Suudi Arabistan, Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.