Ramazan ayında ek tedbirler mi gelecek?

YAŞAM 29.03.2021 - 11:33, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1577+ kez okundu.
 

Ramazan ayında ek tedbirler mi gelecek?

"Vaka artışının durdurulamadığı ve son koronavirüs risk haritasında aralarında ilimiz Bolu’nun da bulunduğu çok yüksek riskli iller kategorisinde yer alan 23 il için Ramazan ayında yeni önlemlerin alınması bekleniyor."
Koronavirüs risk haritasında yüksek ve çok yüksek riskli iller için Ramazan ayında ek tedbirlerin alınması bekleniyor. Arasında ilimizin de bulunduğu 23 ilde ek tedbirler kapıda… Normalleşme adımları ile birlikte ülkemizde vaka sayıları artış göstermeye başladı. İlimiz Bolu’da da haftalık koronavirüs vaka haritasına göre vaka sayısı 100 binde 34’ten fazla arttı.  Son zamanlarda vaka sayısının giderek artış göstermesi tedirgin edici bir boyuta taşınırken; özellikle yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte bazı şehirler için yeni tedbirlerin alınabileceği gündeme geldi. Yüksek riskli iller, vaka sayılarında gerileme beklenirken, kısıtlamaların gevşetilmesiyle tam tersi bir durum ortaya çıkarak çok yüksek riskli kategoriye yaklaştı. Nisan ayının ilk haftasına kadar açıklanacak olan koronavirüs risk haritalarında turuncu olan iller kırmızıya dönerse bütün ülke yeniden büyük tehlike ile karşı karşıya kalacak. Karaman, İstanbul, Kırklareli, Ankara, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Eskişehir ve Kocaeli'nden oluşan 23 ilde haftalık vaka sayılarında artış devam ettiği takdirde Ramazan'da yeni kısıtlamalar gelmesi bekleniyor. Eğer vaka sayılarındaki artış devam ederse, 23 ilde de Ramazan ayı içerisinde restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathanelerin bayrama kadar yeniden paket servise geçebileceği üzerinde duruluyor. Aynı illerde yüz yüze eğitime geçen sınıfların da yeniden uzaktan eğitime geçmesi ihtimaller arasında yer alıyor.
"Vaka artışının durdurulamadığı ve son koronavirüs risk haritasında aralarında ilimiz Bolu’nun da bulunduğu çok yüksek riskli iller kategorisinde yer alan 23 il için Ramazan ayında yeni önlemlerin alınması bekleniyor."

Koronavirüs risk haritasında yüksek ve çok yüksek riskli iller için Ramazan ayında ek tedbirlerin alınması bekleniyor. Arasında ilimizin de bulunduğu 23 ilde ek tedbirler kapıda…

Normalleşme adımları ile birlikte ülkemizde vaka sayıları artış göstermeye başladı. İlimiz Bolu’da da haftalık koronavirüs vaka haritasına göre vaka sayısı 100 binde 34’ten fazla arttı.  Son zamanlarda vaka sayısının giderek artış göstermesi tedirgin edici bir boyuta taşınırken; özellikle yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte bazı şehirler için yeni tedbirlerin alınabileceği gündeme geldi.

Yüksek riskli iller, vaka sayılarında gerileme beklenirken, kısıtlamaların gevşetilmesiyle tam tersi bir durum ortaya çıkarak çok yüksek riskli kategoriye yaklaştı.

Nisan ayının ilk haftasına kadar açıklanacak olan koronavirüs risk haritalarında turuncu olan iller kırmızıya dönerse bütün ülke yeniden büyük tehlike ile karşı karşıya kalacak. Karaman, İstanbul, Kırklareli, Ankara, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Eskişehir ve Kocaeli'nden oluşan 23 ilde haftalık vaka sayılarında artış devam ettiği takdirde Ramazan'da yeni kısıtlamalar gelmesi bekleniyor.

Eğer vaka sayılarındaki artış devam ederse, 23 ilde de Ramazan ayı içerisinde restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathanelerin bayrama kadar yeniden paket servise geçebileceği üzerinde duruluyor. Aynı illerde yüz yüze eğitime geçen sınıfların da yeniden uzaktan eğitime geçmesi ihtimaller arasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.