Müdürlük hafta sonu da açık!

YAŞAM 13.02.2017 - 13:31, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2054+ kez okundu.
 

Müdürlük hafta sonu da açık!

Kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla Gerede Nüfus Müdürlüğü’nde hafta içi ve hafta sonlarında fazla mesai yapılacağı açıklandı.
T.C. kimlik kartlarının T.C. nüfus cüzdanları ile değiştirilmesine başlanmasının ardından Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle; hafta içi mesai sonu saat 19.00 olarak belirlenirken, hafta sonu cumartesi ve pazar günleri de mesai yapılarak hizmete devam edilmesi kararlaştırıldı. Kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla Gerede Nüfus Müdürlüğü’nde 07.02.2017 tarihinden itibaren hafta içi ve hafta sonlarında fazla mesai yapılacağı duyuruldu. Bolu Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle;    “5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun bazı maddelerini değiştiren 6661 sayılı Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 27.01.2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklikle T.C. Kimlik Kartlarının T.C. Nüfus Cüzdanları ile değiştirilmesine 02.01.2017 tarihinden itibaren tüm İllerde başlanmıştır. Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın elinde varolan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Bugüne kadar İlimiz genelinde 7 bin 837 adet kimlik başvurusu alınmıştır. Kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde 07.02.2017 tarihinden itibaren hafta içi ve hafta sonlarında fazla mesai yapılacaktır. Bu kapsamda; İlçe Nüfus Müdürlükleri 07.02.2017 tarihinden itibaren hafta içi mesai sonu saat 19.00, hafta sonu (Cumartesi, Pazar) günleri de saat 09.00-12.30, 13.30-17.00 olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir.”
Kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla Gerede Nüfus Müdürlüğü’nde hafta içi ve hafta sonlarında fazla mesai yapılacağı açıklandı.

T.C. kimlik kartlarının T.C. nüfus cüzdanları ile değiştirilmesine başlanmasının ardından Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle; hafta içi mesai sonu saat 19.00 olarak belirlenirken, hafta sonu cumartesi ve pazar günleri de mesai yapılarak hizmete devam edilmesi kararlaştırıldı.

Kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla Gerede Nüfus Müdürlüğü’nde 07.02.2017 tarihinden itibaren hafta içi ve hafta sonlarında fazla mesai yapılacağı duyuruldu.

Bolu Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle;   

“5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun bazı maddelerini değiştiren 6661 sayılı Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 27.01.2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklikle T.C. Kimlik Kartlarının T.C. Nüfus Cüzdanları ile değiştirilmesine 02.01.2017 tarihinden itibaren tüm İllerde başlanmıştır.

Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın elinde varolan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Bugüne kadar İlimiz genelinde 7 bin 837 adet kimlik başvurusu alınmıştır.

Kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde 07.02.2017 tarihinden itibaren hafta içi ve hafta sonlarında fazla mesai yapılacaktır.

Bu kapsamda; İlçe Nüfus Müdürlükleri 07.02.2017 tarihinden itibaren hafta içi mesai sonu saat 19.00, hafta sonu (Cumartesi, Pazar) günleri de saat 09.00-12.30, 13.30-17.00 olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.