İlçemizde sefer tasları ile..

YAŞAM 22.05.2020 - 13:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2881+ kez okundu.
 

İlçemizde sefer tasları ile..

"Ramazan ayında günlük 2 bin 500 kişiye sıcak yemek sağlayan aşevi, koronavirüs salgınından korunmak için ‘evde kal’ çağrısına uyan ve aynı zamanda birinci derecede risk altında bulunan yaşlılara ve evinde yemek yapamayanlara hizmet verecek şekilde çalışmaları düzenlendi."
Gerede’de, Ramazan ayında 2 bin 500 kişiye sıcak yemek sağlayan aşevi, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden yapılandırıldı.  Gerede Belediyesi, aşevinde de koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü kurallar uygulamaya başladı. Ramazan ayında günlük 2 bin 500 kişiye sıcak yemek sağlayan aşevi, koronavirüs salgınından korunmak için ‘evde kal’ çağrısına uyan ve aynı zamanda birinci derecede risk altında bulunan yaşlılara ve evinde yemek yapamayanlara hizmet verecek şekilde çalışmaları düzenlendi. Aşevinin hijyen, temizlik kuralları ve uygulamaları da değerlendirildi. Gerede Belediyesi aşevinde çalışmalar, her sabah önce temizlik çalışmasıyla başlıyor. Tencereler, kepçeler, bıçaklar ve yemek hazırlamakta diğer malzemeler, kullanılmadan önce tek tek dezenfekte ediliyor, yerler yıkanıyor. Temizliğin ardından aşçı ve diğer çalışanlar da kendilerini dezenfekte edip bonelerini, eldivenleri ve maskelerini takıp hazırlıklara başlıyor. Hazırlanan yemekler yine dezenfekte edilmiş araçlara yerleştiriliyor ve sefer tasları içinde ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Mahalle muhtarları ile yapılan istişare neticesinde kendi evinde yemek yapamayan engelli, yaşlı vatandaşlardan oluşan toplam 85 aileye Halkla İlişkiler ve Zabıta Müdürlüğü personeli aracılığı ile sefer taslarında yemekler evlerine götürülüyor. Geçmiş yıllarda aş evine gelerek yemek alan yaklaşık 500 aileye ise bu sene sıcak aş yerine erzak 15 gün ara ile erzak kolisi yardımı yapıldı.
"Ramazan ayında günlük 2 bin 500 kişiye sıcak yemek sağlayan aşevi, koronavirüs salgınından korunmak için ‘evde kal’ çağrısına uyan ve aynı zamanda birinci derecede risk altında bulunan yaşlılara ve evinde yemek yapamayanlara hizmet verecek şekilde çalışmaları düzenlendi."

Gerede’de, Ramazan ayında 2 bin 500 kişiye sıcak yemek sağlayan aşevi, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden yapılandırıldı. 

Gerede Belediyesi, aşevinde de koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü kurallar uygulamaya başladı.

Ramazan ayında günlük 2 bin 500 kişiye sıcak yemek sağlayan aşevi, koronavirüs salgınından korunmak için ‘evde kal’ çağrısına uyan ve aynı zamanda birinci derecede risk altında bulunan yaşlılara ve evinde yemek yapamayanlara hizmet verecek şekilde çalışmaları düzenlendi.

Aşevinin hijyen, temizlik kuralları ve uygulamaları da değerlendirildi. Gerede Belediyesi aşevinde çalışmalar, her sabah önce temizlik çalışmasıyla başlıyor.
Tencereler, kepçeler, bıçaklar ve yemek hazırlamakta diğer malzemeler, kullanılmadan önce tek tek dezenfekte ediliyor, yerler yıkanıyor. Temizliğin ardından aşçı ve diğer çalışanlar da kendilerini dezenfekte edip bonelerini, eldivenleri ve maskelerini takıp hazırlıklara başlıyor. Hazırlanan yemekler yine dezenfekte edilmiş araçlara yerleştiriliyor ve sefer tasları içinde ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Mahalle muhtarları ile yapılan istişare neticesinde kendi evinde yemek yapamayan engelli, yaşlı vatandaşlardan oluşan toplam 85 aileye Halkla İlişkiler ve Zabıta Müdürlüğü personeli aracılığı ile sefer taslarında yemekler evlerine götürülüyor.

Geçmiş yıllarda aş evine gelerek yemek alan yaklaşık 500 aileye ise bu sene sıcak aş yerine erzak 15 gün ara ile erzak kolisi yardımı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.