Gerede'de uzlaşmalar başladı

YAŞAM 02.01.2019 - 08:56, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1950+ kez okundu.
 

Gerede'de uzlaşmalar başladı

"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; 'Mahalleyi yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmaktır.' dedi."
Çarpık yapılaşmaya karşı dönüşüm çalışmalarını sürdüren Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ilgili projeyi  onaylatırken, hak sahipleri, ile uzlaşma görüşmelerini de başlattı. Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı vatandaşların yüzde yüz onayı ile dönüşüm çalışmalarını sürdüren Gerede Belediyesi geçen sene ön uzlaşmayı tamamlayarak topladığı talepler doğrultusunda konut ve işyeri sayılarını belirleyerek projesini Bakanlığa onaylatmıştı. Hazırlanan kesin yerleşim planını maket üzerinde hak sahiplerine göstererek kesin uzlaşma görüşmelerini başlattı. En kısa sürede tamamlanması planlanan uzlaşma görüşmelerinin ardından İlkbaharda yapım ihalesine çıkılması planlanıyor. Proje kapsamında; Depreme dayanıklı konutlar inşa ederken yeşil alanlarıyla, yollarıyla ve parklarıyla Demirciler Mahallesi modern bir görünüme kavuşacak.   Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; "Altyapısı ve ulaşım meselesi olmayan, mahalle kültürünü koruyan Demirciler Mahallesi her yönüyle insanların yaşamak isteyeceği bir yer olacak. Hem fiziki, hem de sosyal açıdan kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri ile Demirciler Mahallesi’ni geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Mahalleyi yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmaktır. Mekân dönüşümdeki maksadımız ise sürdürülebilir şehircilik politikası ile Demirciler Mahallesi’ni geleceğe taşımaktır" dedi.
"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; 'Mahalleyi yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmaktır.' dedi."
Çarpık yapılaşmaya karşı dönüşüm çalışmalarını sürdüren Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ilgili projeyi  onaylatırken, hak sahipleri, ile uzlaşma görüşmelerini de başlattı.

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı vatandaşların yüzde yüz onayı ile dönüşüm çalışmalarını sürdüren Gerede Belediyesi geçen sene ön uzlaşmayı tamamlayarak topladığı talepler doğrultusunda konut ve işyeri sayılarını belirleyerek projesini Bakanlığa onaylatmıştı. Hazırlanan kesin yerleşim planını maket üzerinde hak sahiplerine göstererek kesin uzlaşma görüşmelerini başlattı.

En kısa sürede tamamlanması planlanan uzlaşma görüşmelerinin ardından İlkbaharda yapım ihalesine çıkılması planlanıyor. Proje kapsamında; Depreme dayanıklı konutlar inşa ederken yeşil alanlarıyla, yollarıyla ve parklarıyla Demirciler Mahallesi modern bir görünüme kavuşacak.
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; "Altyapısı ve ulaşım meselesi olmayan, mahalle kültürünü koruyan Demirciler Mahallesi her yönüyle insanların yaşamak isteyeceği bir yer olacak. Hem fiziki, hem de sosyal açıdan kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri ile Demirciler Mahallesi’ni geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Mahalleyi yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmaktır. Mekân dönüşümdeki maksadımız ise sürdürülebilir şehircilik politikası ile Demirciler Mahallesi’ni geleceğe taşımaktır" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.