Gerede'de, trafik müfettişi olur musunuz?

13.10.2016 - 16:17, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1291+ kez okundu.
 

Gerede'de, trafik müfettişi olur musunuz?

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde fahri trafik müfettişi olmak isteyenlerin Bolu Valiliği’ne müracaat etmesini istedi.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, ilimizde yaşayan vatandaşlardan isteyenlerin fahri müfettiş olabilmeleri için müracaatların açıldığını bildirdi. Yazılı bir açıklama yapan müdürlük, Bolu'da fahri trafik müfettişi olmak isteyenlerin Bolu Valiliği’ne müracaat etmesini istedi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında, trafik güvenliğine katkıda bulunmak, denetim hizmetlerinde görevli personele yardımcı olmak, sürücülere her zaman ve yerde denetlendikleri duygusunu yerleştirmek ve vatandaşların doğrudan denetime katılımını sağlamak amacıyla gönüllülük esasına dayalı fahri trafik müfettişliği müessesesinin kurulduğu belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğünce gelecek ay toplanması planlanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun 5. toplantısında fahri trafik müfettişi adaylarının durumlarının değerlendirileceği kaydedilen açıklamada, Valilik makamının oluruyla Bolu'da 219 olan fahri trafik müfettişi boş kontenjanı sayısının 88 olarak belirlendiği ifade edildi. Aranan şartlarına haiz kişilerin fahri trafik müfettişi olabileceği ve belgeleriyle Bolu Valiliğine müracaat etmeleri gerektiği kaydedildi. FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ MÜRACAAT ŞARTLARI a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) En az kırk yaşında olmak, c) Yüksekokul mezunu olmak d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak, e) Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak, f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması, g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak, h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak. Yukarıda belirtilen şartlara haiz kişilerden müfettişliğe istekli olanların, iki âdet vesikalık fotoğraf, ikametgah ve sabıka kaydı belgeleri ile sürücü belgesi ve öğrenim durumunu gösterir belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek ikametinin bulunduğu İl Valiliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde fahri trafik müfettişi olmak isteyenlerin Bolu Valiliği’ne müracaat etmesini istedi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, ilimizde yaşayan vatandaşlardan isteyenlerin fahri müfettiş olabilmeleri için müracaatların açıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan müdürlük, Bolu'da fahri trafik müfettişi olmak isteyenlerin Bolu Valiliği’ne müracaat etmesini istedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında, trafik güvenliğine katkıda bulunmak, denetim hizmetlerinde görevli personele yardımcı olmak, sürücülere her zaman ve yerde denetlendikleri duygusunu yerleştirmek ve vatandaşların doğrudan denetime katılımını sağlamak amacıyla gönüllülük esasına dayalı fahri trafik müfettişliği müessesesinin kurulduğu belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce gelecek ay toplanması planlanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun 5. toplantısında fahri trafik müfettişi adaylarının durumlarının değerlendirileceği kaydedilen açıklamada, Valilik makamının oluruyla Bolu'da 219 olan fahri trafik müfettişi boş kontenjanı sayısının 88 olarak belirlendiği ifade edildi.

Aranan şartlarına haiz kişilerin fahri trafik müfettişi olabileceği ve belgeleriyle Bolu Valiliğine müracaat etmeleri gerektiği kaydedildi.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ MÜRACAAT ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) En az kırk yaşında olmak,
c) Yüksekokul mezunu olmak
d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,
e) Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,
f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,
g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,
h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

Yukarıda belirtilen şartlara haiz kişilerden müfettişliğe istekli olanların, iki âdet vesikalık fotoğraf, ikametgah ve sabıka kaydı belgeleri ile sürücü belgesi ve öğrenim durumunu gösterir belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek ikametinin bulunduğu İl Valiliğine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.