Gerede'de iki tane ikiz var!..

EĞİTİM 22.11.2018 - 11:39, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2518+ kez okundu.
 

Gerede'de iki tane ikiz var!..

"Bolu ve ilçeler dahil olmak üzere toplam 453 ikiz öğrenci ve 10 üçüz öğrenci olduğu öğrenilirken, bu oranın bir dünya rekoruna da aday olduğu iddia edildi."
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara bir yazı göndererek, eğitim gören öğrenciler arasında ikiz, üçüz ve dördüzlerin sayıları istendi. Gelen sonuçlar ise kurumu şaşkına çevirdi. İl basınından Kasım Şahin'in haberine göre, Bolu’da 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim veren 57 okulunda toplam 453 ikiz ve 10 üçüz öğrenci öğrenim görüyor. Bu oranın bir rekor olduğu iddia edildi. Habere göre; geçtiğimiz yıl İzmir’de eğitim öğretim veren Makbule-Süleyman Ortaokuluöğrenim gören öğrencilerden 33’ü ikiz biri üçüz olmak üzere Türkiye rekoru kırmıştı. Bu rekor Bolu’da yeniden kırıldı. Bolu İzzet Baysal İlkokulunda 46, Gazipaşa İlkokulunda 34 ve Canip Baysal İlkokulunda ise 18 ikiz öğrenci bulunuyor. İkiz öğrencilerin yanı sıra üçüz öğrencilerde Bolu’daki okullar da bir hayli dikkat çekici durumda. Kültür İlkokulunda 3, Milli Egemenlik İlkokulunda 3 ve Bolu Sosyal Bilimler Lisesinde 4 olmak üzere toplam 10 üçüz öğrenci eğitim görmekte. Bolu Merkez’de eğitim öğretim veren 57 okulda toplam 341 ikiz öğrenci ve 10 üçüz öğrenci bulunmakta. Buna karşın Kıbrıscık ilçesinde 8, Yenicağa’da 18, Mudurnu’da 6, Gerede’de 2, Göynük’te 16 ve Mengen’deki okullarda toplam 56 ikiz öğrenci bulunurken, Seben ve Dörtdivan ilçelerindeki okullarda ikiz veya üçüz öğrenci bulunmamakta. Bolu Merkez ve ilçeler dahil olmak üzere toplam 453 ikiz öğrenci ve 10 üçüz öğrenci 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenim görürken bu oranın bir Türkiye rekoru olduğu hatta Dünya rekoruna da aday olduğu iddia edildi. 45 bin 491 öğrencinin öğrenim gördüğü okullarda yüzde birlik oranda ikiz ve öğrencinin olduğu da ortaya çıktı.
"Bolu ve ilçeler dahil olmak üzere toplam 453 ikiz öğrenci ve 10 üçüz öğrenci olduğu öğrenilirken, bu oranın bir dünya rekoruna da aday olduğu iddia edildi."

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara bir yazı göndererek, eğitim gören öğrenciler arasında ikiz, üçüz ve dördüzlerin sayıları istendi. Gelen sonuçlar ise kurumu şaşkına çevirdi.

İl basınından Kasım Şahin'in haberine göre, Bolu’da 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim veren 57 okulunda toplam 453 ikiz ve 10 üçüz öğrenci öğrenim görüyor. Bu oranın bir rekor olduğu iddia edildi.

Habere göre; geçtiğimiz yıl İzmir’de eğitim öğretim veren Makbule-Süleyman Ortaokuluöğrenim gören öğrencilerden 33’ü ikiz biri üçüz olmak üzere Türkiye rekoru kırmıştı. Bu rekor Bolu’da yeniden kırıldı. Bolu İzzet Baysal İlkokulunda 46, Gazipaşa İlkokulunda 34 ve Canip Baysal İlkokulunda ise 18 ikiz öğrenci bulunuyor.

İkiz öğrencilerin yanı sıra üçüz öğrencilerde Bolu’daki okullar da bir hayli dikkat çekici durumda. Kültür İlkokulunda 3, Milli Egemenlik İlkokulunda 3 ve Bolu Sosyal Bilimler Lisesinde 4 olmak üzere toplam 10 üçüz öğrenci eğitim görmekte.

Bolu Merkez’de eğitim öğretim veren 57 okulda toplam 341 ikiz öğrenci ve 10 üçüz öğrenci bulunmakta. Buna karşın Kıbrıscık ilçesinde 8, Yenicağa’da 18, Mudurnu’da 6, Gerede’de 2, Göynük’te 16 ve Mengen’deki okullarda toplam 56 ikiz öğrenci bulunurken, Seben ve Dörtdivan ilçelerindeki okullarda ikiz veya üçüz öğrenci bulunmamakta. Bolu Merkez ve ilçeler dahil olmak üzere toplam 453 ikiz öğrenci ve 10 üçüz öğrenci 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenim görürken bu oranın bir Türkiye rekoru olduğu hatta Dünya rekoruna da aday olduğu iddia edildi. 45 bin 491 öğrencinin öğrenim gördüğü okullarda yüzde birlik oranda ikiz ve öğrencinin olduğu da ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.