Emin Serin'e Gerede'den tebrik yağdı

GÜNDEM 06.01.2019 - 14:53, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 7452+ kez okundu.
 

Emin Serin'e Gerede'den tebrik yağdı

"Gerede Askerlik Şubesi'nin eski başkanlarından ve Gerede UBYO'nun ilk akademisyenlerinden olan Doç. Dr. Emin Serin, Kosova Hükümeti tarafından Bakanlık Danışmanı olarak atandı. Kosava'nın, Türkiye'den bu göreve atadığı ilk isim olarak tarihe geçen Serin'e Gerede'den tebrik mesajı yağdı."
Gerede'de uzun süre askerlik şubesi başkanlığı yapan, sonrasında yeni kurulan Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda akademisyenlik yapan Doç. Dr. Emin Serin, Kosova Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Danışman olarak atandı.   Uzaktan danışmanlık yapacak olan Serin'in başlıca görevi, Türkiye ile Kosova'nın eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi olacak. Serin ayrıca, Kosovalı gençlerin eğitimi ve girişimcilik konularında da Hükümete profesyonel danışmanlık yapacak.   Konuyla ilgili kosovali.org sitesinden Enis Tabak'a konuşan Serin, geçmişte büyük acıların yaşandığı Kosova’da, geleceğin inşaasına katkısının olabileceğine inandığı için bu görevi kabul ettiğini belirerek, “2000 li yıllarda bölgede asker olarak görev yapmamın yanısıra, akademik çalışmalarım hatta doktora tezim de Balkanlar üzerineydi…o kadar yakın, o kadar içi içe geçmiş toplumlarız ki, aramızdaki bağların daha da güçlenmesi için çalışacak olmamdan dolayı heyecanlıyım. Hem Kosova, hem de iki ülke ilişkileri çok daha iyisini hakediyor” ifadelerini kullandı.   Gerede'den Tebrik Yağdı Kosova Hükümetine Türkiye’den danışmanlık görevi yapacak ilk kişi olarak tarihe geçen Serin'e, bu atama sonrasında Geredelilerden tebrik yağdı.   Doç. Dr. Emin Serin'in, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından atamayı duyurduğu paylaşımının altına gelen tebrik yorumlarının önemli bir kısmının Geredeliler tarafından yazıldığı gözden kaçmadı.   Fahri Geredeli Olmuştu Doç. Dr. Emin Serin, Gerede Askerlik Şubesi Başkanlığı görevinden ayrılırken, dönemin Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın tarafından kendisine sembolik "Gerede Anahtarı" verilmiş, fahri hemşehri ilan edilmişti.
"Gerede Askerlik Şubesi'nin eski başkanlarından ve Gerede UBYO'nun ilk akademisyenlerinden olan Doç. Dr. Emin Serin, Kosova Hükümeti tarafından Bakanlık Danışmanı olarak atandı. Kosava'nın, Türkiye'den bu göreve atadığı ilk isim olarak tarihe geçen Serin'e Gerede'den tebrik mesajı yağdı."

Gerede'de uzun süre askerlik şubesi başkanlığı yapan, sonrasında yeni kurulan Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda akademisyenlik yapan Doç. Dr. Emin Serin, Kosova Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Danışman olarak atandı.

 

Uzaktan danışmanlık yapacak olan Serin'in başlıca görevi, Türkiye ile Kosova'nın eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi olacak. Serin ayrıca, Kosovalı gençlerin eğitimi ve girişimcilik konularında da Hükümete profesyonel danışmanlık yapacak.

 

Konuyla ilgili kosovali.org sitesinden Enis Tabak'a konuşan Serin, geçmişte büyük acıların yaşandığı Kosova’da, geleceğin inşaasına katkısının olabileceğine inandığı için bu görevi kabul ettiğini belirerek, “2000 li yıllarda bölgede asker olarak görev yapmamın yanısıra, akademik çalışmalarım hatta doktora tezim de Balkanlar üzerineydi…o kadar yakın, o kadar içi içe geçmiş toplumlarız ki, aramızdaki bağların daha da güçlenmesi için çalışacak olmamdan dolayı heyecanlıyım. Hem Kosova, hem de iki ülke ilişkileri çok daha iyisini hakediyor” ifadelerini kullandı.

 

Gerede'den Tebrik Yağdı

Kosova Hükümetine Türkiye’den danışmanlık görevi yapacak ilk kişi olarak tarihe geçen Serin'e, bu atama sonrasında Geredelilerden tebrik yağdı.

 

Doç. Dr. Emin Serin'in, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından atamayı duyurduğu paylaşımının altına gelen tebrik yorumlarının önemli bir kısmının Geredeliler tarafından yazıldığı gözden kaçmadı.

 

Fahri Geredeli Olmuştu

Doç. Dr. Emin Serin, Gerede Askerlik Şubesi Başkanlığı görevinden ayrılırken, dönemin Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın tarafından kendisine sembolik "Gerede Anahtarı" verilmiş, fahri hemşehri ilan edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.