Cumhurbaşkanı onayladı!..

YAŞAM 02.09.2019 - 15:16, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2445+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı onayladı!..

"Geredeli âlimlerden Yusuf Şengönül’ün öldüğünde, Aşağı Tekke Camii’nde bulunan Türbeye gömülmesine Cumhurbaşkanı tarafından onay verildi."
Geredeli alimlerden asırlık çınar Yusuf Şengönül hoca öldüğünde vefatı sonrası Aşağı Tekke Camii’nde bulunan Türbeye defnedilmesine Cumhurbaşkanı tarafından onay verildi. Geredeli alim Yusuf Şengönül hocanın kendi isteği doğrultusunda defin edilmek istediği yer talebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile imzalandı. Gerede’de Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan onay izni, sağlığında vefatı halinde Türbeye defnedilmesine izin verilen, Cumhurbaşkanlığı onayı ile tarihe geçti. 35 yıl imamlık yaptığı, 80 yıldır hizmet ettiği Cami ve Türbeye gömülecek olan Yusuf Şengönül hoca şuanda 100 yaşı ile asırlık çınar. Gerede’de ömrünü din hizmetlerine adamış Yusuf Şengönül, 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında tüm eserlerini Gerede Müftülüğü Kütüphanesine bağışlayarak gelecek nesillere de örnek teşkil etmişti. Ayrıca Diyanet TV Asırlık Çınarlar programında Yusuf Şengönül ile ilgili belgesel hazırlayarak yayınladı. Sağlığında bu talebi kabul edilen nadir insanlardan biri olan Geredeli alim Yusuf Şengönül hocaya Cumhurbaşkanlığı tarafından gelen 1907 sayılı karar yazısında şu ifadelere yer verildi; “Yusuf Şengönül’ün vefatı halinde Bolu ili, Gerede ilçesi, Seviller Mahallesinde bulunan Aşağı Tekke Camii haziresine defnedilmesine, 1592 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 211.maddesi gereğince izin verilmiştir”
"Geredeli âlimlerden Yusuf Şengönül’ün öldüğünde, Aşağı Tekke Camii’nde bulunan Türbeye gömülmesine Cumhurbaşkanı tarafından onay verildi."

Geredeli alimlerden asırlık çınar Yusuf Şengönül hoca öldüğünde vefatı sonrası Aşağı Tekke Camii’nde bulunan Türbeye defnedilmesine Cumhurbaşkanı tarafından onay verildi.

Geredeli alim Yusuf Şengönül hocanın kendi isteği doğrultusunda defin edilmek istediği yer talebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile imzalandı. Gerede’de Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan onay izni, sağlığında vefatı halinde Türbeye defnedilmesine izin verilen, Cumhurbaşkanlığı onayı ile tarihe geçti.

35 yıl imamlık yaptığı, 80 yıldır hizmet ettiği Cami ve Türbeye gömülecek olan Yusuf Şengönül hoca şuanda 100 yaşı ile asırlık çınar. Gerede’de ömrünü din hizmetlerine adamış Yusuf Şengönül, 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında tüm eserlerini Gerede Müftülüğü Kütüphanesine bağışlayarak gelecek nesillere de örnek teşkil etmişti.

Ayrıca Diyanet TV Asırlık Çınarlar programında Yusuf Şengönül ile ilgili belgesel hazırlayarak yayınladı.

Sağlığında bu talebi kabul edilen nadir insanlardan biri olan Geredeli alim Yusuf Şengönül hocaya Cumhurbaşkanlığı tarafından gelen 1907 sayılı karar yazısında şu ifadelere yer verildi; “Yusuf Şengönül’ün vefatı halinde Bolu ili, Gerede ilçesi, Seviller Mahallesinde bulunan Aşağı Tekke Camii haziresine defnedilmesine, 1592 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 211.maddesi gereğince izin verilmiştir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.