Bolu'daki masraflarınız SGK'dan!

YAŞAM 22.11.2016 - 08:28, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2441+ kez okundu.
 

Bolu'daki masraflarınız SGK'dan!

Termal tedavi görmesi gereken hastalar, Bolu’da 6 tesiste ücret ödemeden hizmet alabilecekler..
Termal tedavi görmesi gereken hastalar, Bolu’da 6 tesiste ücret ödemeden hizmet alabiliyorlar. Hastaların yol, gündelik ve refakatçi masraflarını ise SGK karşılıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesisleri listesi son şekli ile yayınlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu kaplıca tedavisi gereken hastaların yol, gündelik ve refakatçi masraflarını karşılıyor. Bolu’da da 6 termal tesiste termal tedavi görmesi gereken hastalar, ücret ödemeden hizmet alabiliyorlar. Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden hastaların genel sağlık sigortasından faydalanabileceği ifade edildi. İşletme izin verilmiş kaplıca tesisleri listesinde Bolu’dan da 6 tesis yer aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tedavi bedelini ödediği kaplıcalarla ilgili bir duyuru yayınladı ve kaplıca listesini güncelledi. Kaplıca tesisleri ile ilgili duyuruda bulunan SGK, “Bilindiği üzere, Sağlık Uygulama Tebliğinin ‘2.4.4.J - Kaplıca Tedavileri’ başlıklı bölümünün 3 üncü maddesinde ‘Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebilirler. Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilmeyen kaplıcalarda tedavi görenlerin, kaplıca tedavilerine ait bedeller Kurumca karşılanmaz.’ hükmü doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden genel sağlık sigortası kapsamında bulunan kişilerin kaplıca tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi giderleri Kurumumuzca ödenmektedir. Bu itibarla, Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine ait güncel listesi yer almaktadır. Tüm ilgililere önemle duyurulur” ifadeleri kullanıldı. İşte Bolu’da hastaların ücretsiz faydalanabileceği Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesisleri; A.İ.B.Ü İzzet Baysal Fizik Tedavi Bolu Termal Otel Merkez Fizik Tedavi Merkezi Gazelle Otel Mudurnu Sarot Devremülkleri Mudurnu Sarot Termal Oteli
Termal tedavi görmesi gereken hastalar, Bolu’da 6 tesiste ücret ödemeden hizmet alabilecekler..

Termal tedavi görmesi gereken hastalar, Bolu’da 6 tesiste ücret ödemeden hizmet alabiliyorlar. Hastaların yol, gündelik ve refakatçi masraflarını ise SGK karşılıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesisleri listesi son şekli ile yayınlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu kaplıca tedavisi gereken hastaların yol, gündelik ve refakatçi masraflarını karşılıyor. Bolu’da da 6 termal tesiste termal tedavi görmesi gereken hastalar, ücret ödemeden hizmet alabiliyorlar.

Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden hastaların genel sağlık sigortasından faydalanabileceği ifade edildi. İşletme izin verilmiş kaplıca tesisleri listesinde Bolu’dan da 6 tesis yer aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tedavi bedelini ödediği kaplıcalarla ilgili bir duyuru yayınladı ve kaplıca listesini güncelledi.

Kaplıca tesisleri ile ilgili duyuruda bulunan SGK, “Bilindiği üzere, Sağlık Uygulama Tebliğinin ‘2.4.4.J - Kaplıca Tedavileri’ başlıklı bölümünün 3 üncü maddesinde ‘Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebilirler. Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilmeyen kaplıcalarda tedavi görenlerin, kaplıca tedavilerine ait bedeller Kurumca karşılanmaz.’ hükmü doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden genel sağlık sigortası kapsamında bulunan kişilerin kaplıca tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi giderleri Kurumumuzca ödenmektedir. Bu itibarla, Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine ait güncel listesi yer almaktadır. Tüm ilgililere önemle duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

İşte Bolu’da hastaların ücretsiz faydalanabileceği Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesisleri;

A.İ.B.Ü İzzet Baysal Fizik Tedavi
Bolu Termal Otel
Merkez Fizik Tedavi Merkezi
Gazelle Otel
Mudurnu Sarot Devremülkleri
Mudurnu Sarot Termal Oteli

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.