Milli Takım, Gerede'de hazırlanıyor

SPOR 30.05.2017 - 11:56, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2769+ kez okundu.
 

Milli Takım, Gerede'de hazırlanıyor

Arkut Dağı Kayak Merkezi’nde kampa giren Biatlon Milli Takımı, yaklaşık bin 800 metre rakımda, günde çift antrenman yaparak 2018 Kış Olimpiyatları’na hazırlanıyor.
Türkiye Biatlon Milli Takımı’nın kampı, 8 sporcu ve 5 antrenör yönetiminde Gerede Arkut Dağı’nın kayaklı koşu merkezinde yapılıyor. Arkut Dağı Kayak Merkezi’nde kampa giren Biatlon Milli Takımı, yaklaşık bin 800 metre rakımda, günde çift antrenman yaparak 2018 Kış Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Kampta, antrenörler Yuri Mitev, Nihan Erdiler, Kenan Ören, Samet Oğlağo,  Fatih Yüksel ile sporcular Elif Durlanık, Gülşah Ağa, Zana Öztunç,  İbrahim Yılmaz, Okan Alalma, Cihat Demir,  Hayri Yaşar ve Adem Ataş yer alıyor. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’da kampı ziyaret edenler arasında yer aldı. Allar’a ziyarette Gerede İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Kocakaya ile Kayak Milli Takım Antrenörü Haydar Çetinkaya eşlik etti. Milli Takım Antrenörü Kenan Ören yaptığı açıklamada, sezonun ilk kampına Gerede’de start verdiklerini belirterek, “Gerede kampımızı 2 Haziran’da tamamlamış olacağız. Kampta 2 kadın, 6 erkek sporcu ve 5 antrenör bulunuyor.  Gerede doğası, iklimi ve antrenman alanları ile Türkiye’de nadir bulunan yerlerden biri. Burada atışa yönelik temel eğitim çalışmaları ve kondisyon antrenmanı yapıyoruz” diye konuştu. Hedeflerinin 2018 Kış Olimpiyatları’na sporcu göndermek olduğunu vurgulayan Ören, bütün plan ve programlarının bu doğrultuda devam ettiğini aktardı. Türkiye’de biatlon sporunun 10 yıllık geçmişinin olduğuna işaret eden Ören, “Bu, dünyada çok popüler bir spor.  Türkiye Kayak Federasyonumuz bu sporu yaygınlaştırmak için büyük projeler başlattı. Şu anda 28 sporcuyu altyapıya yerleştirdik. Amacımız bu sporu daha da yaygınlaştırmak. Projemiz bu doğrultuda. Hemen hemen,  Türkiye’de kayak sporu ile uğraşan tüm illere biatlon silahlarımızı dağıtarak, illerde de bu sporu başlatmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Arkut Dağı Kayak Merkezi’nde kampa giren Biatlon Milli Takımı, yaklaşık bin 800 metre rakımda, günde çift antrenman yaparak 2018 Kış Olimpiyatları’na hazırlanıyor.

Türkiye Biatlon Milli Takımı’nın kampı, 8 sporcu ve 5 antrenör yönetiminde Gerede Arkut Dağı’nın kayaklı koşu merkezinde yapılıyor.

Arkut Dağı Kayak Merkezi’nde kampa giren Biatlon Milli Takımı, yaklaşık bin 800 metre rakımda, günde çift antrenman yaparak 2018 Kış Olimpiyatları’na hazırlanıyor.

Kampta, antrenörler Yuri Mitev, Nihan Erdiler, Kenan Ören, Samet Oğlağo,  Fatih Yüksel ile sporcular Elif Durlanık, Gülşah Ağa, Zana Öztunç,  İbrahim Yılmaz, Okan Alalma, Cihat Demir,  Hayri Yaşar ve Adem Ataş yer alıyor. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’da kampı ziyaret edenler arasında yer aldı. Allar’a ziyarette Gerede İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Kocakaya ile Kayak Milli Takım Antrenörü Haydar Çetinkaya eşlik etti.

Milli Takım Antrenörü Kenan Ören yaptığı açıklamada, sezonun ilk kampına Gerede’de start verdiklerini belirterek, “Gerede kampımızı 2 Haziran’da tamamlamış olacağız. Kampta 2 kadın, 6 erkek sporcu ve 5 antrenör bulunuyor.  Gerede doğası, iklimi ve antrenman alanları ile Türkiye’de nadir bulunan yerlerden biri. Burada atışa yönelik temel eğitim çalışmaları ve kondisyon antrenmanı yapıyoruz” diye konuştu.

Hedeflerinin 2018 Kış Olimpiyatları’na sporcu göndermek olduğunu vurgulayan Ören, bütün plan ve programlarının bu doğrultuda devam ettiğini aktardı.

Türkiye’de biatlon sporunun 10 yıllık geçmişinin olduğuna işaret eden Ören, “Bu, dünyada çok popüler bir spor.  Türkiye Kayak Federasyonumuz bu sporu yaygınlaştırmak için büyük projeler başlattı. Şu anda 28 sporcuyu altyapıya yerleştirdik. Amacımız bu sporu daha da yaygınlaştırmak. Projemiz bu doğrultuda. Hemen hemen,  Türkiye’de kayak sporu ile uğraşan tüm illere biatlon silahlarımızı dağıtarak, illerde de bu sporu başlatmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.