'Kendisine hürmet edecek birini hazırlar'

YAŞAM 24.03.2017 - 10:12, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1579+ kez okundu.
 

'Kendisine hürmet edecek birini hazırlar'

Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu; "Peygamber efendimizin bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşından dolayı hürmet ederse, Allah da ona yaşlılığında kendisine hürmet edecek birisini hazırlar," dedi.
Yaratıcının müsaadesi dahilinde hemen herkesin uğrayacağı evrelerden olan yaşlılık süreci; insanın çevresinde olan seven ve sevdikleri ile hiç kuşkusuz daha güzel geçmektedir. Kıymet verenlerle daha da kıymetli olan bu süreç, edinilen tecrübeler beraberinde lezzet-i hayat ile sürerken, atasını unutmayan milletimiz, verdikleri değerle büyüklerinin her daim yanında olmaktadır. Ülkemizde her mart ayının 18 ila 24. günleri arası Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu tarihlerde yaşlılarla ilgili panel, konferans, sempozyum gibi toplantılar düzenlenir, ziyaretler yapılır ve gönülleri alınmaya çalışılır. İlçemizde de bu çerçevede Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile Gerede İlçe Müftülüğü ortak bir organizasyon ile Esentepe Huzurevinde bir program gerçekleştirdi. Program; Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Seyhan Şimşek’in yapmış olduğu açılış konuşmasına müteakip, din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlidi şerif, ilahi ve kasideleriyle devam etti. Dua öncesi günün anlam ve önemiyle ilgili olarak yapılan konuşmada Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, büyüklerimize olan vefa borcumuzu hayır dualarını alarak ödememiz gerekliliğine vurgu yaptı. Peygamber efendimizin bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşından dolayı hürmet ederse, Allah da ona yaşlılığında kendisine hürmet edecek birisini hazırlar buyurduğunu hatırlatan müftü Şenoğlu; “Bu nebevi ölçü çerçevesinde toplum olarak, yaşlılarımıza hayatın her evresinde saygı ve hoşgörü göstermek, onlara olan vefa borcumuzu hayır dualarını alarak ödemek en önemli görevlerimiz arasındadır,” diye konuştu. Yaşlılar haftası programı edilen dua ve semazen gurubunun gösterisi ile son buldu.
Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu; "Peygamber efendimizin bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşından dolayı hürmet ederse, Allah da ona yaşlılığında kendisine hürmet edecek birisini hazırlar," dedi.

Yaratıcının müsaadesi dahilinde hemen herkesin uğrayacağı evrelerden olan yaşlılık süreci; insanın çevresinde olan seven ve sevdikleri ile hiç kuşkusuz daha güzel geçmektedir.


Kıymet verenlerle daha da kıymetli olan bu süreç, edinilen tecrübeler beraberinde lezzet-i hayat ile sürerken, atasını unutmayan milletimiz, verdikleri değerle büyüklerinin her daim yanında olmaktadır.


Ülkemizde her mart ayının 18 ila 24. günleri arası Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu tarihlerde yaşlılarla ilgili panel, konferans, sempozyum gibi toplantılar düzenlenir, ziyaretler yapılır ve gönülleri alınmaya çalışılır.


İlçemizde de bu çerçevede Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile Gerede İlçe Müftülüğü ortak bir organizasyon ile Esentepe Huzurevinde bir program gerçekleştirdi.


Program; Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Seyhan Şimşek’in yapmış olduğu açılış konuşmasına müteakip, din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlidi şerif, ilahi ve kasideleriyle devam etti.


Dua öncesi günün anlam ve önemiyle ilgili olarak yapılan konuşmada Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, büyüklerimize olan vefa borcumuzu hayır dualarını alarak ödememiz gerekliliğine vurgu yaptı.


Peygamber efendimizin bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşından dolayı hürmet ederse, Allah da ona yaşlılığında kendisine hürmet edecek birisini hazırlar buyurduğunu hatırlatan müftü Şenoğlu; “Bu nebevi ölçü çerçevesinde toplum olarak, yaşlılarımıza hayatın her evresinde saygı ve hoşgörü göstermek, onlara olan vefa borcumuzu hayır dualarını alarak ödemek en önemli görevlerimiz arasındadır,” diye konuştu. Yaşlılar haftası programı edilen dua ve semazen gurubunun gösterisi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.