'FETÖ'cülerin listesi 1 gecede hazırlanmadı'

GÜNDEM 27.09.2016 - 09:56, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2605+ kez okundu.
 

'FETÖ'cülerin listesi 1 gecede hazırlanmadı'

Karar yazarı Elif Çakır'a konuşan Geredeli hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, "Bu davalara bakan, hüküm veren, soruşturma yapan hakim ve savcıların yargıyı kendi amaçları için nasıl araç haline getirdiklerine yönelik olarak yürütülen idari soruşturma süreci vardı zaten. Bütün iltisakları sağlamıştık," dedi.
Cezaevi gibi önemli projeler yanında Gerede'nin gelişimi adına gösterdiği gayretlerle takdirleri bir kez daha toplayan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Geredeli Hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz'un ertesi günü yaşanan açığa alma sürecini anlattı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir gün sonrasında yaşanan açığa alma ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili olarak “15 Temmuz darbe gecesinin sabahında HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk" dedi. Yılmaz, "Türkiye yeni değil, üç yıldır olağanüstü süreçten geçiyor. Bunların yapılandıklarının ortaya çıktığı ilk yer yargı. Yargıyı arkalarına alarak Türkiye’de neler yaptıklarını biliyoruz. Kurul olarak üç yıldır yürüttüğümüz bir disiplin soruşturması vardı. Selam Tevhit, Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda, Askeri Casusluk, Odatv, Hüseyin Kurtoğlu gibi davalardan yola çıkarak başlattığımız bir süreçti bu" diye konuştu. Karar Gazetesi’nden Elif Çakır’a konuşan HSYK 2. Daire Başkanı Hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, “HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir gün sonrasında yaşanan açığa alma ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili olarak “15 Temmuz darbe gecesinin sabahında HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk” dedi. Sevilen başarılı isim Mehmet Yılmaz, “Türkiye yeni değil, üç yıldır olağanüstü süreçten geçiyor. Bunların yapılandıklarının ortaya çıktığı ilk yer yargı. Yargıyı arkalarına alarak Türkiye’de neler yaptıklarını biliyoruz. Kurul olarak üç yıldır yürüttüğümüz bir disiplin soruşturması vardı. Selam Tevhit, Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda, Askeri Casusluk, Odatv, Hüseyin Kurtoğlu gibi davalardan yola çıkarak başlattığımız bir süreçti bu. Bu davalara bakan, hüküm veren, soruşturma yapan hakim ve savcıların yargıyı kendi amaçları için nasıl araç haline getirdiklerine yönelik olarak yürütülen idari soruşturma süreci vardı zaten. Bütün iltisakları sağlamıştık,” ifadelerini kullandı.
Karar yazarı Elif Çakır'a konuşan Geredeli hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, "Bu davalara bakan, hüküm veren, soruşturma yapan hakim ve savcıların yargıyı kendi amaçları için nasıl araç haline getirdiklerine yönelik olarak yürütülen idari soruşturma süreci vardı zaten. Bütün iltisakları sağlamıştık," dedi.

Cezaevi gibi önemli projeler yanında Gerede'nin gelişimi adına gösterdiği gayretlerle takdirleri bir kez daha toplayan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Geredeli Hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz'un ertesi günü yaşanan açığa alma sürecini anlattı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir gün sonrasında yaşanan açığa alma ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili olarak “15 Temmuz darbe gecesinin sabahında HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk" dedi.

Yılmaz, "Türkiye yeni değil, üç yıldır olağanüstü süreçten geçiyor. Bunların yapılandıklarının ortaya çıktığı ilk yer yargı. Yargıyı arkalarına alarak Türkiye’de neler yaptıklarını biliyoruz. Kurul olarak üç yıldır yürüttüğümüz bir disiplin soruşturması vardı. Selam Tevhit, Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda, Askeri Casusluk, Odatv, Hüseyin Kurtoğlu gibi davalardan yola çıkarak başlattığımız bir süreçti bu" diye konuştu.

Karar Gazetesi’nden Elif Çakır’a konuşan HSYK 2. Daire Başkanı Hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, “HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir gün sonrasında yaşanan açığa alma ve görevden uzaklaştırmalarla ilgili olarak “15 Temmuz darbe gecesinin sabahında HSYK 2. Daire olarak 2740 hakim ve savcıyı açığa aldık.  Ancak o liste bir gecede hazırlanmış bir liste değil. Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk” dedi.

Sevilen başarılı isim Mehmet Yılmaz, “Türkiye yeni değil, üç yıldır olağanüstü süreçten geçiyor. Bunların yapılandıklarının ortaya çıktığı ilk yer yargı. Yargıyı arkalarına alarak Türkiye’de neler yaptıklarını biliyoruz. Kurul olarak üç yıldır yürüttüğümüz bir disiplin soruşturması vardı. Selam Tevhit, Ergenekon, Balyoz, Kozmik Oda, Askeri Casusluk, Odatv, Hüseyin Kurtoğlu gibi davalardan yola çıkarak başlattığımız bir süreçti bu. Bu davalara bakan, hüküm veren, soruşturma yapan hakim ve savcıların yargıyı kendi amaçları için nasıl araç haline getirdiklerine yönelik olarak yürütülen idari soruşturma süreci vardı zaten. Bütün iltisakları sağlamıştık,” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.