Şehidimin son örtüsü..

YAŞAM 20.10.2017 - 11:34, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1756+ kez okundu.
 

Şehidimin son örtüsü..

"Geredeli şehidimizin defininin ardından mezarlığı ziyaret edenler, Türk bayrağı ile birlikte boylu boyunca mezarın üzerine serilen gelinliği görünce duygulandı."
Geredeli hemşehrimiz Uzman Çavuş'un eşi, evliliklerinin 8’inci günü şehit olan Derya Sezer’in acısı dinmiyor. Derya, eşini toprağa verdiği gece gizlice mezarlığa gidip gelinliğini mezara serdi. Yürek yakan görüntü “Bayrak” şiirini hatırlattı Kuzey Irak'ta Zap bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlerden, Uzman Çavuş İlhan Sezer'in (26) cenazesi, memleketi Nuhören köyünde toprağa verilmişti. İlhan Sezer'in, şehit olmadan 8 gün önce 8 Ekim'de Gerede'de yapılan düğünle evlendiği Derya Sezer, cenaze törenine eşinin komando kamuflajı ve beresiyle katılmıştı.  Cenazede, eşinin tabutu başında, 'Gönlümün efendisi' diyerek ağlayan, askerlerin omzunda cenaze aracına götürülen tabutun peşinden koşan Derya Sezer eşinin acısını dindiremiyor. Eşini toprağa verdiği gece gizlice mezarlığa giden Sezer, düğünde giydiği gelinliği eşinin mezarına serdi. Definin ardından şehit askerin mezarını ziyaret edenler, Türk bayrağı ile birlikte boylu boyunca mezarın üzerine serilen gelinliği görünce duygulandı. Bu görüntü Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirindeki "Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü..." mısralarını hatırlattı. Köyde kayınpederinin evinde taziyeleri kabul eden Derya Sezer'in, bir günde 6 kez eşinin mezarına gittiği belirtildi. 'BENİ DE GÖMÜN YANINA...' Bugün yaygın basına düşen DHA'nın haberine göre; şehidin eniştesi Hakkı Ertuğran, İlhan Sezer'in evlendikten 3 gün sonra göreve gittiğini söyleyerek, "Gelin çok üzüldü giderken. Üzülse de yapacak bir şey yok. Bolu'da görevliydi ama sürekli oraya gönderiyorlardı. Düğünden sonra da hemen göreve gönderdiler. Hemen gitti. 'Allah'ın izniyle vatanımızı koruyacağız' dedi. Şehit oldu geldi" dedi. Hala Huriye Ertuğran ise gelinleri Derya Sezer'in dün 6 kez eşinin mezarına gittiğini anlatarak, "Sürekli, 'Beni de gömün yanına' diye ağlıyor. Gelinliğini de kendisi koymuş mezarına" diye konuştu. Baba İsmail Sezer düğün için oğlunun 28 gün izin aldığını ama iptal olunca gitmek zorunda kaldığını söyledi. 
"Geredeli şehidimizin defininin ardından mezarlığı ziyaret edenler, Türk bayrağı ile birlikte boylu boyunca mezarın üzerine serilen gelinliği görünce duygulandı."

Geredeli hemşehrimiz Uzman Çavuş'un eşi, evliliklerinin 8’inci günü şehit olan Derya Sezer’in acısı dinmiyor. Derya, eşini toprağa verdiği gece gizlice mezarlığa gidip gelinliğini mezara serdi. Yürek yakan görüntü “Bayrak” şiirini hatırlattı

Kuzey Irak'ta Zap bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlerden, Uzman Çavuş İlhan Sezer'in (26) cenazesi, memleketi Nuhören köyünde toprağa verilmişti.

İlhan Sezer'in, şehit olmadan 8 gün önce 8 Ekim'de Gerede'de yapılan düğünle evlendiği Derya Sezer, cenaze törenine eşinin komando kamuflajı ve beresiyle katılmıştı. 

Cenazede, eşinin tabutu başında, 'Gönlümün efendisi' diyerek ağlayan, askerlerin omzunda cenaze aracına götürülen tabutun peşinden koşan Derya Sezer eşinin acısını dindiremiyor. Eşini toprağa verdiği gece gizlice mezarlığa giden Sezer, düğünde giydiği gelinliği eşinin mezarına serdi.

Definin ardından şehit askerin mezarını ziyaret edenler, Türk bayrağı ile birlikte boylu boyunca mezarın üzerine serilen gelinliği görünce duygulandı.

Bu görüntü Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirindeki "Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü..." mısralarını hatırlattı. Köyde kayınpederinin evinde taziyeleri kabul eden Derya Sezer'in, bir günde 6 kez eşinin mezarına gittiği belirtildi.

'BENİ DE GÖMÜN YANINA...'

Bugün yaygın basına düşen DHA'nın haberine göre; şehidin eniştesi Hakkı Ertuğran, İlhan Sezer'in evlendikten 3 gün sonra göreve gittiğini söyleyerek, "Gelin çok üzüldü giderken. Üzülse de yapacak bir şey yok. Bolu'da görevliydi ama sürekli oraya gönderiyorlardı. Düğünden sonra da hemen göreve gönderdiler. Hemen gitti. 'Allah'ın izniyle vatanımızı koruyacağız' dedi. Şehit oldu geldi" dedi.

Hala Huriye Ertuğran ise gelinleri Derya Sezer'in dün 6 kez eşinin mezarına gittiğini anlatarak, "Sürekli, 'Beni de gömün yanına' diye ağlıyor. Gelinliğini de kendisi koymuş mezarına" diye konuştu.

Baba İsmail Sezer düğün için oğlunun 28 gün izin aldığını ama iptal olunca gitmek zorunda kaldığını söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.