'Kuluçka dönemi düşünülerek uygulanmadı'

23.09.2016 - 09:39, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2736+ kez okundu.
 

'Kuluçka dönemi düşünülerek uygulanmadı'

Gerede ilçe genelinde daha önce yasaklanan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin ardından kanatlı hayvan yetiştirilmesi de tarih oluyor. Karar, Hıfzı Sıhha Kurulu tarafından da onaylanırken; kanatlı hayvanların kuluçka dönemi düşünülerek henüz aktif edilmeyen yasak, yakın zamanda uygulamaya alınacak.
Sene başında ilçemizde yasaklanan kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde yakın zamanda uygulamaya geçileceği öğrenildi. Gerede ilçe genelinde daha önce yasaklanan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yasaklanmasından sonra kanatlı hayvan yetiştirilmesi de tarih oluyor. Karar Hıfzı Sıhha Kurulu tarafından onaylanırken son tarih ise ilerleyen günlerde belirtilecek. Kanatlı hayvanların kuluçka dönemi düşünülerek, vatandaşların mağdur olmamaları için belirli bir süre verildikten sonra uygulamaya konulacak olan yasak, tarihi belli olduktan sonra tekrar kamuoyuyla paylaşılacak. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Gerede Belediye Başkanlığı, vatandaşın mağdur olmaması için ilgili yasağı yeniden hatırlattı. Belediyeden mercanmedya.com’a da yapılan açıklamada; “İlçemiz Hıfzı Sıhha Kurulunun önceden almış aldığı karara göre ilçemiz mücavir alan sınırları içerisinde kanatlı hayvan yetiştiriciliği yasaklanmış olup, alınan bu kararı basın yolu ile vatandaşlarımızla paylaşmıştık. Bu noktada kanatlı hayvanların kuluçka dönemi düşünülerek uygulamaya geçilmemiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızın önümüzdeki süreç için önlemlerini şimdiden almaları ve mağdur olmamaları açısından önem taşımaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur,” denildi.  
Gerede ilçe genelinde daha önce yasaklanan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin ardından kanatlı hayvan yetiştirilmesi de tarih oluyor. Karar, Hıfzı Sıhha Kurulu tarafından da onaylanırken; kanatlı hayvanların kuluçka dönemi düşünülerek henüz aktif edilmeyen yasak, yakın zamanda uygulamaya alınacak.

Sene başında ilçemizde yasaklanan kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde yakın zamanda uygulamaya geçileceği öğrenildi.

Gerede ilçe genelinde daha önce yasaklanan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yasaklanmasından sonra kanatlı hayvan yetiştirilmesi de tarih oluyor. Karar Hıfzı Sıhha Kurulu tarafından onaylanırken son tarih ise ilerleyen günlerde belirtilecek.

Kanatlı hayvanların kuluçka dönemi düşünülerek, vatandaşların mağdur olmamaları için belirli bir süre verildikten sonra uygulamaya konulacak olan yasak, tarihi belli olduktan sonra tekrar kamuoyuyla paylaşılacak.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Gerede Belediye Başkanlığı, vatandaşın mağdur olmaması için ilgili yasağı yeniden hatırlattı. Belediyeden mercanmedya.com’a da yapılan açıklamada; “İlçemiz Hıfzı Sıhha Kurulunun önceden almış aldığı karara göre ilçemiz mücavir alan sınırları içerisinde kanatlı hayvan yetiştiriciliği yasaklanmış olup, alınan bu kararı basın yolu ile vatandaşlarımızla paylaşmıştık. Bu noktada kanatlı hayvanların kuluçka dönemi düşünülerek uygulamaya geçilmemiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızın önümüzdeki süreç için önlemlerini şimdiden almaları ve mağdur olmamaları açısından önem taşımaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur,” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.