Gerede'de 24 yetkili..

EKONOMİ 22.07.2019 - 09:39, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2169+ kez okundu.
 

Gerede'de 24 yetkili..

"Gerede'de 24 galeri yetkilisinin yer aldığı sınav, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldı."
Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM işbirliğinde motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu mesleki yeterlilik sınavı Gerede TSO’da düzenlendi. Gerede ilçemizde 24 galeri yetkilisinin yer aldığı sınav, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldı. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan açıklamada; “İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapan işletmelerde alınması zorunlu olan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi için Odamız ile TOBB MEYBEM işbirliğinde teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı 18-19 Temmuz tarihlerinde başladı. Gerede’de araç alım satım işlemleri sektöründe iş yapan ve daha önceki yapılan sınavlarda başarısız olanlarda dahil olmak üzere 24 galeri yetkilisinin yer aldığı sınav, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleşti. Sınavda başarılı olacak adaylara MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verilerek yetkilendirilmeleri sağlanacak. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; "Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan oto alım satımcılara, İl Ticaret Müdürlükleri, Yetki Belgesi vermeyecek, noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin ‘Alım satım işlemlerini’ kabul etmeyecek ve belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere ruhsat vermeyecek. Bu sebeple mevcut işletmelerin, son tarih olan 13 Ağustos 2019’a kadar yeterlilik belgelerini almaları gerekiyor. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) sınavından başarılı olan işletme yetkilileri, motosiklet, otomobil, arazi taşıtı, otobüs, kamyonet, kamyon ve lastik tekerlekli traktör niteliğindeki taşıtların alım satımını gerçekleştirebilecek. Başvuru durumuna göre sınav periyodu devam edecek. Başvurular için TOBB MEYBEM hesabına 600,00 TL yatırıldıktan sonra iki adet fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopisiyle Odamıza başvuru yapılabilmektedir. ilgilenen adaylar, detaylar için odamızla irtibata geçebilir” ifadelerine yer verildi.
"Gerede'de 24 galeri yetkilisinin yer aldığı sınav, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldı."

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM işbirliğinde motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu mesleki yeterlilik sınavı Gerede TSO’da düzenlendi. Gerede ilçemizde 24 galeri yetkilisinin yer aldığı sınav, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldı.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan açıklamada; “İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapan işletmelerde alınması zorunlu olan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi için Odamız ile TOBB MEYBEM işbirliğinde teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı 18-19 Temmuz tarihlerinde başladı.

Gerede’de araç alım satım işlemleri sektöründe iş yapan ve daha önceki yapılan sınavlarda başarısız olanlarda dahil olmak üzere 24 galeri yetkilisinin yer aldığı sınav, yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleşti. Sınavda başarılı olacak adaylara MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verilerek yetkilendirilmeleri sağlanacak.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; "Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan oto alım satımcılara, İl Ticaret Müdürlükleri, Yetki Belgesi vermeyecek, noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin ‘Alım satım işlemlerini’ kabul etmeyecek ve belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere ruhsat vermeyecek. Bu sebeple mevcut işletmelerin, son tarih olan 13 Ağustos 2019’a kadar yeterlilik belgelerini almaları gerekiyor. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) sınavından başarılı olan işletme yetkilileri, motosiklet, otomobil, arazi taşıtı, otobüs, kamyonet, kamyon ve lastik tekerlekli traktör niteliğindeki taşıtların alım satımını gerçekleştirebilecek. Başvuru durumuna göre sınav periyodu devam edecek. Başvurular için TOBB MEYBEM hesabına 600,00 TL yatırıldıktan sonra iki adet fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopisiyle Odamıza başvuru yapılabilmektedir. ilgilenen adaylar, detaylar için odamızla irtibata geçebilir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.