O maddeler anlatıldı!..

EĞİTİM 22.12.2017 - 15:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2122+ kez okundu.
 

O maddeler anlatıldı!..

"İş Güvenliği Uzmanı (A-Sınıfı) ve Yangın Eğitimi Eğiticisi Hasan Hüseyin Ayan tarafından yapılan sunumda firmaların sorumlulukları, çalışanların yapması gerekenler konusunda detaylı açıklamalar yapılırken yaşanmış yangınlarla ilgili videolar ilgiyle izlendi."
Ülkemizde her yıl büyük can ve mal kayıplarına neden olan yangın ve tehlikeli maddeler konusunda Gerede Ticaret ve Sanayi Odası M. Rıfat Hisarcıklıoğu Konferans Salonunda bilgilendirme eğitimi yapıldı. İş Güvenliği Uzmanı (A-Sınıfı) ve Yangın Eğitimi Eğiticisi Hasan Hüseyin Ayan tarafından yapılan sunumda firmaların sorumlulukları, çalışanların yapması gerekenler konusunda detaylı açıklamalar yapılırken yaşanmış yangınlarla ilgili videolar ilgiyle izlendi. Genel sekreter Şerafettin Dağyıldızı’nın açılış konuşmasından sonra Gerede TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka katılımcılara bir konuşma yaptı. Kurum olarak her ay ayrı bir konuda üyeleri bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Kaşka yangın gibi çok önemli bir konuda katılımın daha yoğun olmasını beklediğini ifade etti. Daha sonra eğitimci Hasan Hüseyin Ayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 09.12.2003 tarih ve 25311 sayılı resmi gazetede yayınlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinin” 8. Maddesinin B bendi, “İşverenin ilkyardım, yangınla mücadele ve tahliye işleri için, işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeleri dikkate alarak, bu konuda eğitimi, uygun donanıma sahip yeterli sayıda kişiyi görevlendirmesi gerektiğini” belirtirken bu konuda en önemli konunun eğitim eksikliği olduğunu özellikle vurguladı. Ayrca, tehlikeli madde ve kimyasallar konusunda sorunu daha büyük olduğunu dile getiren Ayan; "01 Temmuz 2015 tarihi itibariyle tehlikeli madde üreten, paketleyen, etiketleyen firmaların Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı çalıştırmaları ya da Danışmanlık hizmeti almaları zorunlu hale gelmiştir. 48 ülke tarafında imzalanan ve Türkiye’nin de taraf olduğu anlaşma çerçevesinde Tehlikeli Maddelerin güvenli olarak üretilmesinden sevk edilmesine kadar olan tüm süreçleri kapsayan kontrollü bir çalışma için danışmanlık hizmeti mecburiyeti getirilmiştir," şeklinde konuştu. Gerede TSO'daki program, soru cevaplarla sona erdi.
"İş Güvenliği Uzmanı (A-Sınıfı) ve Yangın Eğitimi Eğiticisi Hasan Hüseyin Ayan tarafından yapılan sunumda firmaların sorumlulukları, çalışanların yapması gerekenler konusunda detaylı açıklamalar yapılırken yaşanmış yangınlarla ilgili videolar ilgiyle izlendi."

Ülkemizde her yıl büyük can ve mal kayıplarına neden olan yangın ve tehlikeli maddeler konusunda Gerede Ticaret ve Sanayi Odası M. Rıfat Hisarcıklıoğu Konferans Salonunda bilgilendirme eğitimi yapıldı.

İş Güvenliği Uzmanı (A-Sınıfı) ve Yangın Eğitimi Eğiticisi Hasan Hüseyin Ayan tarafından yapılan sunumda firmaların sorumlulukları, çalışanların yapması gerekenler konusunda detaylı açıklamalar yapılırken yaşanmış yangınlarla ilgili videolar ilgiyle izlendi.

Genel sekreter Şerafettin Dağyıldızı’nın açılış konuşmasından sonra Gerede TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka katılımcılara bir konuşma yaptı.

Kurum olarak her ay ayrı bir konuda üyeleri bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Kaşka yangın gibi çok önemli bir konuda katılımın daha yoğun olmasını beklediğini ifade etti. Daha sonra eğitimci Hasan Hüseyin Ayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 09.12.2003 tarih ve 25311 sayılı resmi gazetede yayınlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinin” 8. Maddesinin B bendi, “İşverenin ilkyardım, yangınla mücadele ve tahliye işleri için, işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeleri dikkate alarak, bu konuda eğitimi, uygun donanıma sahip yeterli sayıda kişiyi görevlendirmesi gerektiğini” belirtirken bu konuda en önemli konunun eğitim eksikliği olduğunu özellikle vurguladı.

Ayrca, tehlikeli madde ve kimyasallar konusunda sorunu daha büyük olduğunu dile getiren Ayan; "01 Temmuz 2015 tarihi itibariyle tehlikeli madde üreten, paketleyen, etiketleyen firmaların Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı çalıştırmaları ya da Danışmanlık hizmeti almaları zorunlu hale gelmiştir. 48 ülke tarafında imzalanan ve Türkiye’nin de taraf olduğu anlaşma çerçevesinde Tehlikeli Maddelerin güvenli olarak üretilmesinden sevk edilmesine kadar olan tüm süreçleri kapsayan kontrollü bir çalışma için danışmanlık hizmeti mecburiyeti getirilmiştir," şeklinde konuştu.

Gerede TSO'daki program, soru cevaplarla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.