"Ay sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir"

EKONOMİ 27.10.2017 - 15:33, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1455+ kez okundu.
 

"Ay sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir"

"Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin, geçmiş dönemden gelen borçlar hakkında açıklamalarda bulundu."
Sosyal Güvenlik Kurumu Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin, Gerede’de işveren servislerinin yapıldığını belirterek artık işverenlerimizin İl merkezine gitmelerine gerek olmadığını belirtti. Gerede, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerini kapsayan Gerede Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü, görevlendirilen ilave personel ile artık işveren servislerinde de hizmet verecek. İl çapında kendi binası bulunan tek ilçe olma özelliğini koruyan Gerede Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü 6 personeli ile 1300’ü faal olmak üzere toplamda 2500 mükellefin işlemlerini yürütüyor. İşveren hizmetlerinin Gerede’de yapıldığını belirten Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin ilçemiz merkez müdürlüğünde yapılan hizmetleri şu şekilde sıraladı; Evrak servisi, kısa vade sigorta servisi, sigorta tescil servisi, halkla ilişkiler servisi, yurtdışı işlemleri servisi, kayıt dışı işlemleri servisi, GSS ödeme servisi, işyeri tescil ve e-bildirge, pirim tahakkuk ve tahsilat servisi, kaymakamlık ve mahkeme yazışmaları, tahsis talep belgesi başvuruları, borcu yoktur işlemleri ve adres, banka, ödeme değişikliği bilgilerinin yapılabiliyor. SGK Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin, Bolu SGK'da Gerede, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinde bulunan firmalara ait işveren dosyalararının Gerede Sosyal Güvenlik Merkezi'ne gelmesi nedeniyle emeklilik işlemleri haricinde tüm hizmetlerin verildiğini dile getirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin, geçmiş dönemden gelen borçlar hakkında açıklamalarda bulundu. Gerede Merkez Müdürlüğü , işverenlerin SGK borçları hakkında bilgilendi bazı bilgiler verdi. Edinilen bilgilerde; “2016 yılında asgari ücretin 1.273,50-TL den 1.647,00.-TL ye artması nedeniyle işverenlerimiz üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak gayesiyle 2016 yılında asgari ücret desteği getirilmiş ve 2017 yılında da devam ettirilmiştir. Buna ilave olarak asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerimizin 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak - Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesi ise kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelenmiştir. İlimizde ertelenen sigorta primlerinden; 2016 Aralık ayından 15.492.021,21 TL. 2017 Ocak ayından 17.105.379,19 TL. 2017 Şubat ayından 16.662.499,60 TL kalan alacağımız bulunmaktadır. Ertelenen sigorta primlerinin ilkinin ödeme süresi gelmiştir. Bu nedenle, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 2017 yılı Ekim ayinin sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir,” ifadelerine yer verdi.
"Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin, geçmiş dönemden gelen borçlar hakkında açıklamalarda bulundu."

Sosyal Güvenlik Kurumu Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin, Gerede’de işveren servislerinin yapıldığını belirterek artık işverenlerimizin İl merkezine gitmelerine gerek olmadığını belirtti.

Gerede, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerini kapsayan Gerede Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü, görevlendirilen ilave personel ile artık işveren servislerinde de hizmet verecek. İl çapında kendi binası bulunan tek ilçe olma özelliğini koruyan Gerede Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü 6 personeli ile 1300’ü faal olmak üzere toplamda 2500 mükellefin işlemlerini yürütüyor.

İşveren hizmetlerinin Gerede’de yapıldığını belirten Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin ilçemiz merkez müdürlüğünde yapılan hizmetleri şu şekilde sıraladı; Evrak servisi, kısa vade sigorta servisi, sigorta tescil servisi, halkla ilişkiler servisi, yurtdışı işlemleri servisi, kayıt dışı işlemleri servisi, GSS ödeme servisi, işyeri tescil ve e-bildirge, pirim tahakkuk ve tahsilat servisi, kaymakamlık ve mahkeme yazışmaları, tahsis talep belgesi başvuruları, borcu yoktur işlemleri ve adres, banka, ödeme değişikliği bilgilerinin yapılabiliyor.

SGK Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin, Bolu SGK'da Gerede, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinde bulunan firmalara ait işveren dosyalararının Gerede Sosyal Güvenlik Merkezi'ne gelmesi nedeniyle emeklilik işlemleri haricinde tüm hizmetlerin verildiğini dile getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gerede Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin, geçmiş dönemden gelen borçlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerede Merkez Müdürlüğü , işverenlerin SGK borçları hakkında bilgilendi bazı bilgiler verdi. Edinilen bilgilerde; “2016 yılında asgari ücretin 1.273,50-TL den 1.647,00.-TL ye artması nedeniyle işverenlerimiz üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak gayesiyle 2016 yılında asgari ücret desteği getirilmiş ve 2017 yılında da devam ettirilmiştir. Buna ilave olarak asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerimizin 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak - Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesi ise kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelenmiştir.
İlimizde ertelenen sigorta primlerinden; 2016 Aralık ayından 15.492.021,21 TL. 2017 Ocak ayından 17.105.379,19 TL. 2017 Şubat ayından 16.662.499,60 TL kalan alacağımız bulunmaktadır. Ertelenen sigorta primlerinin ilkinin ödeme süresi gelmiştir.
Bu nedenle, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 2017 yılı Ekim ayinin sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir,” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.