Pek 'ıslah' oldu, 108 bin harcandı!..

GÜNDEM 12.12.2017 - 10:34, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1264+ kez okundu.
 

Pek 'ıslah' oldu, 108 bin harcandı!..

"Gerede'de yapılan ıslah çalışmaları ile yem verimini artırmayı ve yem kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor."
Gerede’de 900 dekar alanda ‘Mera Islahı Uygulama Projesi’ kapsamında Samat Köyü yaylasında mera ıslah çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında yapılan 1 adet hayvan barınağı, 2 adet hayvan gölgeliği, 20 adet tuzluk ve 25 adet kaşınma kazığına toplam 108 bin 855 TL harcama yapıldı. Gerede Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek, verdiği bilgilerde; ıslah çalışması yapılan mera alanından Samat Köyü’nde hayvancılık yapan vatandaşların faydalandığını belirtti. Edinilen bilgilere göre; yapılan ıslah çalışmaları ile yem verimini artırmayı ve yem kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor. Müdür Dilek, hayvanların sevk ve idaresinin kolaylaştırılmasını, zararlı bitkilerle mücadele ederek hayvan ölümlerinin azaltılmasını ve hayvancılığın daha kaliteli hale gelmesini hedeflediklerini belirtti. Gerede Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek, memnuniyet verici çalışmalar nedeniyle; "Yöre halkı yapılan çalışmadan dolayı oldukça memnun," şeklinde konuştu.
"Gerede'de yapılan ıslah çalışmaları ile yem verimini artırmayı ve yem kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor."

Gerede’de 900 dekar alanda ‘Mera Islahı Uygulama Projesi’ kapsamında Samat Köyü yaylasında mera ıslah çalışmaları tamamlandı.

Proje kapsamında yapılan 1 adet hayvan barınağı, 2 adet hayvan gölgeliği, 20 adet tuzluk ve 25 adet kaşınma kazığına toplam 108 bin 855 TL harcama yapıldı.

Gerede Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek, verdiği bilgilerde; ıslah çalışması yapılan mera alanından Samat Köyü’nde hayvancılık yapan vatandaşların faydalandığını belirtti.

Edinilen bilgilere göre; yapılan ıslah çalışmaları ile yem verimini artırmayı ve yem kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Müdür Dilek, hayvanların sevk ve idaresinin kolaylaştırılmasını, zararlı bitkilerle mücadele ederek hayvan ölümlerinin azaltılmasını ve hayvancılığın daha kaliteli hale gelmesini hedeflediklerini belirtti.

Gerede Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek, memnuniyet verici çalışmalar nedeniyle; "Yöre halkı yapılan çalışmadan dolayı oldukça memnun," şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.