Gerede’nin nitelikli lisesi belli oldu

EĞİTİM 09.07.2018 - 15:46, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1458+ kez okundu.
 

Gerede’nin nitelikli lisesi belli oldu

"Gerede'de sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler arasında 3 derslik sayısı ve 90 kişilik kontenjanı ile Gerede Fen Lisesi yer aldı. "
Gerede’de sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler belli oldu. Kadroda 90 kişilik kız erkek kontenjanı ile Gerede Fen Lisesi yer aldı. Gerede Fen Lisesi, lise giriş sınavında 8. sınıfların tercih edebilecekleri nitelikli okullar listesinde yer aldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı için Gerede’de sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler açıklandı, yeni lise kayıt sistemine göre sınavla öğrenci alacak liseler dışında kalan liselere adrese göre yerleştirme yapılacak. Gerede'de sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler arasında 3 derslik sayısı ve 90 kişilik kontenjanı ile Gerede Fen Lisesi yer aldı. Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme peki nasıl olacak; Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.
"Gerede'de sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler arasında 3 derslik sayısı ve 90 kişilik kontenjanı ile Gerede Fen Lisesi yer aldı. "

Gerede’de sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler belli oldu. Kadroda 90 kişilik kız erkek kontenjanı ile Gerede Fen Lisesi yer aldı.

Gerede Fen Lisesi, lise giriş sınavında 8. sınıfların tercih edebilecekleri nitelikli okullar listesinde yer aldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı için Gerede’de sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler açıklandı, yeni lise kayıt sistemine göre sınavla öğrenci alacak liseler dışında kalan liselere adrese göre yerleştirme yapılacak.

Gerede'de sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler arasında 3 derslik sayısı ve 90 kişilik kontenjanı ile Gerede Fen Lisesi yer aldı.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme peki nasıl olacak; Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.