'Büyük önem arz etmektedir'

YAŞAM 06.09.2017 - 15:34, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1662+ kez okundu.
 

'Büyük önem arz etmektedir'

" Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın ikinci günü Gerede Cumhuriyet Meydanında bayramlaşma töreni düzenlendi. "
Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, düzenlediği bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın ikinci günü Gerede Cumhuriyet Meydanında bayramlaşma töreni düzenlendi. Geleneksel bayramlaşma törenine; Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan, kaymakam Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Ülger, İlçe Emniyet Müdür vekili Mesut Aslan, Bolu Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Gerede Ticaret Odası Başkanı Ersin Kaşka, Kurum Amirleri, Stk Temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Cengiz Ünsal ve beraberindeki ilçe protokolü, programa gelenleri karşılayarak onlarla tek tek bayramlaştılar. Gayet samimi bir ortamda geçtiği gözlenen programda konuşan Kaymakam Cengiz Ünsal, katılımcıların bayramını tebrik etti. Ünsal, davetlilere hitaben yaptığı selamlamada; "Kurban bayramının ikinci gününde Geredeli hemşehrilerimle birlikte bayramı idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Öncelikle kurban bayramınızı tebrik ediyor, sizleri en içten sevgi ve saygıyla selamlıyorum.  Kurban; Hz.İbrahim'in sadakati, Hz.İsmail'in teslimiyetidir. Kurban; Allahü Teala'nın verdiği malı Allah(cc) yolunda paylaşmaktır. Kurban; nefsi, kini, nefreti ve isyanı toprağa gömmektir. Kurban; merhamet etmek, incitmemek ve incinmemektir. Kurban; kalbi her türlü kötülükten temizlemektir,” diye konuştu. Bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının doruk noktasına ulaştığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeyde idrak edildiği çok özel günler olduğunu aktaran Gerede Kaymakamı Cegiz Ünsal şöyle devam etti; “Bu sebeple millet olarak binlerce yıldır bu topraklarda hâkim kıldığımız sevgi ve kardeşlik iklimi ekseninde, bayramın birleştirici ve bütünleştirici havasını milletimizin tüm fertlerinin en güçlü şekilde hmesini ve yaşamasını sağlayacak tutum ve davranışlar içerisinde bulunmamız büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede bayram süresince şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerine onların hepimizin ailesi olduğunu htirmeye, kimsesiz, yaşlı ve yardıma muhtaç insanlarımızın yanında olmaya, aile efradımızla bir araya gelmeye, büyüklerimizi ziyaret ederek hayır duasını almaya, küçüklerimizin mutluluğuna ortak olmaya ve bu sayede bayramı bayram tadında yaşama ve yaşatmaya gayret göstermeliyiz. Ülkemizin bekası için, milletimizin birlik ve beraberliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum.”
" Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın ikinci günü Gerede Cumhuriyet Meydanında bayramlaşma töreni düzenlendi. "

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, düzenlediği bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın ikinci günü Gerede Cumhuriyet Meydanında bayramlaşma töreni düzenlendi. Geleneksel bayramlaşma törenine; Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan, kaymakam Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Ülger, İlçe Emniyet Müdür vekili Mesut Aslan, Bolu Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Gerede Ticaret Odası Başkanı Ersin Kaşka, Kurum Amirleri, Stk Temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Cengiz Ünsal ve beraberindeki ilçe protokolü, programa gelenleri karşılayarak onlarla tek tek bayramlaştılar. Gayet samimi bir ortamda geçtiği gözlenen programda konuşan Kaymakam Cengiz Ünsal, katılımcıların bayramını tebrik etti.

Ünsal, davetlilere hitaben yaptığı selamlamada; "Kurban bayramının ikinci gününde Geredeli hemşehrilerimle birlikte bayramı idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Öncelikle kurban bayramınızı tebrik ediyor, sizleri en içten sevgi ve saygıyla selamlıyorum.  Kurban; Hz.İbrahim'in sadakati, Hz.İsmail'in teslimiyetidir. Kurban; Allahü Teala'nın verdiği malı Allah(cc) yolunda paylaşmaktır. Kurban; nefsi, kini, nefreti ve isyanı toprağa gömmektir. Kurban; merhamet etmek, incitmemek ve incinmemektir. Kurban; kalbi her türlü kötülükten temizlemektir,” diye konuştu.

Bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının doruk noktasına ulaştığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeyde idrak edildiği çok özel günler olduğunu aktaran Gerede Kaymakamı Cegiz Ünsal şöyle devam etti; “Bu sebeple millet olarak binlerce yıldır bu topraklarda hâkim kıldığımız sevgi ve kardeşlik iklimi ekseninde, bayramın birleştirici ve bütünleştirici havasını milletimizin tüm fertlerinin en güçlü şekilde hmesini ve yaşamasını sağlayacak tutum ve davranışlar içerisinde bulunmamız büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede bayram süresince şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerine onların hepimizin ailesi olduğunu htirmeye, kimsesiz, yaşlı ve yardıma muhtaç insanlarımızın yanında olmaya, aile efradımızla bir araya gelmeye, büyüklerimizi ziyaret ederek hayır duasını almaya, küçüklerimizin mutluluğuna ortak olmaya ve bu sayede bayramı bayram tadında yaşama ve yaşatmaya gayret göstermeliyiz. Ülkemizin bekası için, milletimizin birlik ve beraberliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.