Gerede’ye Nisan karı!

YAŞAM 19.04.2017 - 10:59, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2039+ kez okundu.
 

Gerede’ye Nisan karı!

Soğuğuyla meşhur ilçemiz; nisan yağmurlarının yağdığı şu günleri beyaz örtü ile karşıladı.
Bolu'nun en yüksek rakımlı ilçesi olan Gerede’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. İlçe merkezinde araçların üzeri ve yeşil alanlar yağan kar ile birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Ortalama 1750 rakımlı Gerede ilçe merkezi Nisan ortasında karla kaplandı. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerine kadar aralıksız devam ederken ilçenin kırsal kesimlerinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Özellikle ilçenin 2000 rakımlı tepesi olan Arkut Dağı Kayak Merkezi civarında kar kalınlığının daha fazla olduğu gözlendi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü kar yağışı sırasında hava sıcaklığının 2 derece, nem oranını ise 89 olarak açıkladı. Bu gece Gerede ilçe merkezinde beklenen hava sıcaklığı ise eksi 4 derece olarak duyuruldu. Tarımsal don ihtimaline karşı çiftçiler uyarılırken kar yağışının sabah erken saatlere kadar süreceği ihtimalinin göz önünde bulundurulması istendi. Kar yağışı ile birlikte haber merkezimize ulaşan Gerede ilçemize ait kar manzaraları seyirlik görüntüler oluşturdu.
Soğuğuyla meşhur ilçemiz; nisan yağmurlarının yağdığı şu günleri beyaz örtü ile karşıladı.

Bolu'nun en yüksek rakımlı ilçesi olan Gerede’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. İlçe merkezinde araçların üzeri ve yeşil alanlar yağan kar ile birlikte beyaz örtüyle kaplandı.

Ortalama 1750 rakımlı Gerede ilçe merkezi Nisan ortasında karla kaplandı. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerine kadar aralıksız devam ederken ilçenin kırsal kesimlerinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Özellikle ilçenin 2000 rakımlı tepesi olan Arkut Dağı Kayak Merkezi civarında kar kalınlığının daha fazla olduğu gözlendi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü kar yağışı sırasında hava sıcaklığının 2 derece, nem oranını ise 89 olarak açıkladı.

Bu gece Gerede ilçe merkezinde beklenen hava sıcaklığı ise eksi 4 derece olarak duyuruldu. Tarımsal don ihtimaline karşı çiftçiler uyarılırken kar yağışının sabah erken saatlere kadar süreceği ihtimalinin göz önünde bulundurulması istendi.

Kar yağışı ile birlikte haber merkezimize ulaşan Gerede ilçemize ait kar manzaraları seyirlik görüntüler oluşturdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.