Gerede’de, yoğun ilgi var!..

YAŞAM 17.05.2019 - 15:16, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2722+ kez okundu.
 

Gerede’de, yoğun ilgi var!..

" Gerede’de yoğun ilgi bulan ramazan mukabeleleri pek çok vatandaşın da manevi haz ve doygunluklarına vesile oluyor."
Ramazan ayının başlamasıyla camilerde yapılan Kur’an mukabelelerine yaşlı-genç, kadın-erkek yoğun ilgi gösteriyor. Gerede’de yoğun ilgi bulan ramazan mukabeleleri pek çok vatandaşın da manevi haz ve doygunluklarına vesile oluyor. On bir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'in gelmesiyle, Peygamber Efendimizin Cebrail (as) ile her yıl Ramazan ayında karşılıklı olarak Kur'an-ı Kerim'i okuma sünnetine riayeten, tüm İslam âleminde olduğu gibi, ilçemizdeki camilerde de mukabeleler okunuyor. Verilen bilgilere göre; Gerede İlçe Müftülüğüne bağlı camilerimizde Cami görevlilerinin yanı sıra Kur’an Kurslarında hıfzını tamamlayan 94 erkek ve 24 bayan hafız öğrenci tarafından Ramazan Ayı boyunca mukabele usulü ile Kur'an-ı kerim okunuyor. Vatandaşlar da, mukabelelere katılarak Kur’an’ı Kerim'i okumaya ve dinlemeye teveccüh ederek yoğun ilgi gösteriyor.
" Gerede’de yoğun ilgi bulan ramazan mukabeleleri pek çok vatandaşın da manevi haz ve doygunluklarına vesile oluyor."

Ramazan ayının başlamasıyla camilerde yapılan Kur’an mukabelelerine yaşlı-genç, kadın-erkek yoğun ilgi gösteriyor. Gerede’de yoğun ilgi bulan ramazan mukabeleleri pek çok vatandaşın da manevi haz ve doygunluklarına vesile oluyor.

On bir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'in gelmesiyle, Peygamber Efendimizin Cebrail (as) ile her yıl Ramazan ayında karşılıklı olarak Kur'an-ı Kerim'i okuma sünnetine riayeten, tüm İslam âleminde olduğu gibi, ilçemizdeki camilerde de mukabeleler okunuyor.

Verilen bilgilere göre; Gerede İlçe Müftülüğüne bağlı camilerimizde Cami görevlilerinin yanı sıra Kur’an Kurslarında hıfzını tamamlayan 94 erkek ve 24 bayan hafız öğrenci tarafından Ramazan Ayı boyunca mukabele usulü ile Kur'an-ı kerim okunuyor.

Vatandaşlar da, mukabelelere katılarak Kur’an’ı Kerim'i okumaya ve dinlemeye teveccüh ederek yoğun ilgi gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.