Gerede, bu sene rekor kırdı; işte o sayı!..

YAŞAM 11.06.2018 - 13:29, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1629+ kez okundu.
 

Gerede, bu sene rekor kırdı; işte o sayı!..

"Gerede Müftülüğü'nce 1001 hatim kampanyası başlatılan ilçemiz Gerede'de bu sene bu sayı bakın kaç oldu?"
Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu üç sene önce başlattıkları 1001 hatim kampanyasında bu sene ulaşılan sayıyı duyurdu. İlçe Müftülüğü Kadir Gecesi nedeniyle dün düzenlediği özel programı okunan hatmi şeriflerle taçlandırırken, açıklanan sayı cemaat arasında sevinç ve gurur kaynağı oldu. Kadir Gecesi münasebetiyle Gerede İlçe Müftülüğü tarafındanTeravih namazı öncesi Yeni Camide düzenlenen özel programa cemaatin ilgisi hayli yoğun oldu. Gecede, okunan hatmi şeriflerin de duası yapıldı. Din Görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim, Salavat-ı Şerife, İlahi ve Kasideler eşliğinde okunan Mevlid-i Şerif’e müteakiben İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu programda yaptığı konuşmada, idrak ettiğimiz günlerin önemine değinirken, ilçede okunan hatmi şeriflerin adedini de açıkladı. Müftü Şenoğlu, cemaate hitaben yaptığı konuşmada; “Rabbim bizi bu geceye ulaştırdığı ve evinde topladığı için nihayetsiz hamd, nihayetsiz şükrediyoruz. Recep ayının ilk cumasında ‘Receb ve Şabanı hakkımızda hayırlı eyle bizleri Ramazan-ı Şerife ulaştır’ hadisi şerifini sizlerle paylaşarak bir yolculuğa başlamıştık. İşte bu yolculuğun zirve noktasına ulaşmış durumdayız. Kadir gecesi, değerini bizzat Kur’an-ı Kerim’den almıştır. Kur’an-ı Kerim, bu geceye müstakil bir sure tahsis ederek, gecenin en güzel biçimde tasvirini yapmıştır," sözlerini kullandı. Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu üç sene önce 1001 hatim kampanyası başlattıklarını anımsatarak; bu yıl ise 1313’ ün üzerinde hatim yapıldığını dile getirdi. Cemaatin, ilçe halkının ve bütün İslam âleminin Kadir Gecesin tebrik eden Müftü Şenoğlu; "İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması için Cenâb-ı Mevlâ'ya dua niyaz ediyoruz," dedi. 1001 hatim kampanyası hakkında da kısaca bilgi aktaran Şenoğlu, konuşmasında; "Ülkemizde kadim bir gelenek olan 1001 hatim kampanyasını 3 yıl önce ilçemizde başlatmıştık. Bu yılda Recep ayının başında başladığımız 1001 hatim kampanyasında bize ulaşan rakam 1313’ ün üzerinde, hatimlerin dışında binlerce Yasin ve İhlas, on binlerce Kelime-i Şehadet, Kelime-i Tevhid, Salavatı Şerife.. Elhamdülillah. Bu yolda biz devam edeceğiz, çocuklarımız devam edecek ve torunlarımız devam edecek bu bayrağı bu sancağı hiç yere düşürmeden kıyamete kadar bu topraklarda devam ettireceğiz inşallah," sözlerine yer verdi. Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu okunan hatimlerin ve zikirlerin duası ile hayli ilgi bulan programı tamamladı.
"Gerede Müftülüğü'nce 1001 hatim kampanyası başlatılan ilçemiz Gerede'de bu sene bu sayı bakın kaç oldu?"

Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu üç sene önce başlattıkları 1001 hatim kampanyasında bu sene ulaşılan sayıyı duyurdu.

İlçe Müftülüğü Kadir Gecesi nedeniyle dün düzenlediği özel programı okunan hatmi şeriflerle taçlandırırken, açıklanan sayı cemaat arasında sevinç ve gurur kaynağı oldu.

Kadir Gecesi münasebetiyle Gerede İlçe Müftülüğü tarafındanTeravih namazı öncesi Yeni Camide düzenlenen özel programa cemaatin ilgisi hayli yoğun oldu. Gecede, okunan hatmi şeriflerin de duası yapıldı.

Din Görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim, Salavat-ı Şerife, İlahi ve Kasideler eşliğinde okunan Mevlid-i Şerif’e müteakiben İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu programda yaptığı konuşmada, idrak ettiğimiz günlerin önemine değinirken, ilçede okunan hatmi şeriflerin adedini de açıkladı.

Müftü Şenoğlu, cemaate hitaben yaptığı konuşmada; “Rabbim bizi bu geceye ulaştırdığı ve evinde topladığı için nihayetsiz hamd, nihayetsiz şükrediyoruz. Recep ayının ilk cumasında ‘Receb ve Şabanı hakkımızda hayırlı eyle bizleri Ramazan-ı Şerife ulaştır’ hadisi şerifini sizlerle paylaşarak bir yolculuğa başlamıştık. İşte bu yolculuğun zirve noktasına ulaşmış durumdayız. Kadir gecesi, değerini bizzat Kur’an-ı Kerim’den almıştır. Kur’an-ı Kerim, bu geceye müstakil bir sure tahsis ederek, gecenin en güzel biçimde tasvirini yapmıştır," sözlerini kullandı.


Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu üç sene önce 1001 hatim kampanyası başlattıklarını anımsatarak; bu yıl ise 1313’ ün üzerinde hatim yapıldığını dile getirdi.

Cemaatin, ilçe halkının ve bütün İslam âleminin Kadir Gecesin tebrik eden Müftü Şenoğlu; "İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması için Cenâb-ı Mevlâ'ya dua niyaz ediyoruz," dedi.

1001 hatim kampanyası hakkında da kısaca bilgi aktaran Şenoğlu, konuşmasında; "Ülkemizde kadim bir gelenek olan 1001 hatim kampanyasını 3 yıl önce ilçemizde başlatmıştık. Bu yılda Recep ayının başında başladığımız 1001 hatim kampanyasında bize ulaşan rakam 1313’ ün üzerinde, hatimlerin dışında binlerce Yasin ve İhlas, on binlerce Kelime-i Şehadet, Kelime-i Tevhid, Salavatı Şerife.. Elhamdülillah. Bu yolda biz devam edeceğiz, çocuklarımız devam edecek ve torunlarımız devam edecek bu bayrağı bu sancağı hiç yere düşürmeden kıyamete kadar bu topraklarda devam ettireceğiz inşallah," sözlerine yer verdi.

Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu okunan hatimlerin ve zikirlerin duası ile hayli ilgi bulan programı tamamladı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.