Açılışı yapıldı..

EĞİTİM 21.06.2017 - 16:17, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1949+ kez okundu.
 

Açılışı yapıldı..

Okulların tatile girmesiyle birlikte dini bilgilerle doyurulmak istenen çocuklar için hazırlanan kurslar da start aldı.
Gerede İlçe Müftülüğü Yaz Kuran kursları, okulların tatile girmesi sonrasında eğitime başladı. Önceki günlerde Yeni Cami'de açılış töreni gerçekleştirilen yaz kurslarına öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği izlendi. Kuran Kursları açılış programı; Ramazan Altıntaş’ın sunumunda Yeni Cami Kur’an Kursu öğrencisi Fatih Çetintaş’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Tilavet sonrası İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu öğrencilere yaptığı konuşmasında; “Sevgili öğrenciler, bugün 2017 yılı yaz Kur’an kursu büyük bir heyecanla camilerimizde, Kur’an kurslarımızda başlıyor. Sizinle camiler şenlenecek, güzelleşecek. Hepimizin küçük yaşta camiden kazandığımız, unutulmaz hatıraları var. Dinimizle ilgili temel bilgilerimizi hep camide düzenlenen bu eğitimlerle öğrendik. Bu yaşlarda camiye severek gelenler hayat boyu camiye gelmeye çalışırlar. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Kur’an ayında Kur’an-la buluşalım temasıyla hepinizi camiye, öğrenmeye davet ediyorum” sözlerine yer verdi. Ayrıca Müftü Şenoğlu “Bir millet eğer çocuklarına değer vermezse, çocuklarını yetiştiremezse o millet önünü göremez. Onlara vereceğimiz en büyük değer öncelikle onları bize lütuf eden Rablerini öğretmektir. Sevgili Peygamberimizin peygamber sevgisini onların minik yüreklerine yerleştirmek anne baba olarak bizim en büyük vazifemizdir. Her sene Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı bu güzel faaliyete lütfen çocuklarımızı gönderelim. Çocuklarınız Allah’ın evlerinde cami atmosferinde mihrabın, minberin arasında Allah’ın kitabını öğrenme nimetinden asla mahrum kalmasınlar. Birkaç yıldır kim kuran öğrenmek istiyorsa biz onların ayaklarına gideriz sloganı altında bütün hocalarımız seferber oldular. Biz Allah’ın kitabını öğrenmek isteyen her vatandaşımıza, her kardeşimize öğretmek durumundayız. Ancak yaz kurslarımız çok daha önemli. Çocuklarımızı bu güzel nimetten mahrum bırakmayalım” dedi. Şenoğlu “Yaz Kur’an kursları hepimize hayırlı olsun öğrenci ve öğreticilerimize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Kurs öğrencilerinin salâ, ezan, salat-ı ümmiye, tekbir ve ilahileriyle devam ederken, hediye dağıtımıyla son bulurkrn, kursun; 18 Ağustos 2017 tarihine kadar devam etmesi planlanıyor.
Okulların tatile girmesiyle birlikte dini bilgilerle doyurulmak istenen çocuklar için hazırlanan kurslar da start aldı.

Gerede İlçe Müftülüğü Yaz Kuran kursları, okulların tatile girmesi sonrasında eğitime başladı.

Önceki günlerde Yeni Cami'de açılış töreni gerçekleştirilen yaz kurslarına öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği izlendi.

Kuran Kursları açılış programı; Ramazan Altıntaş’ın sunumunda Yeni Cami Kur’an Kursu öğrencisi Fatih Çetintaş’ın Kur’an tilavetiyle başladı.

Tilavet sonrası İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu öğrencilere yaptığı konuşmasında; “Sevgili öğrenciler, bugün 2017 yılı yaz Kur’an kursu büyük bir heyecanla camilerimizde, Kur’an kurslarımızda başlıyor. Sizinle camiler şenlenecek, güzelleşecek. Hepimizin küçük yaşta camiden kazandığımız, unutulmaz hatıraları var. Dinimizle ilgili temel bilgilerimizi hep camide düzenlenen bu eğitimlerle öğrendik. Bu yaşlarda camiye severek gelenler hayat boyu camiye gelmeye çalışırlar. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Kur’an ayında Kur’an-la buluşalım temasıyla hepinizi camiye, öğrenmeye davet ediyorum” sözlerine yer verdi.


Ayrıca Müftü Şenoğlu “Bir millet eğer çocuklarına değer vermezse, çocuklarını yetiştiremezse o millet önünü göremez. Onlara vereceğimiz en büyük değer öncelikle onları bize lütuf eden Rablerini öğretmektir. Sevgili Peygamberimizin peygamber sevgisini onların minik yüreklerine yerleştirmek anne baba olarak bizim en büyük vazifemizdir. Her sene Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı bu güzel faaliyete lütfen çocuklarımızı gönderelim. Çocuklarınız Allah’ın evlerinde cami atmosferinde mihrabın, minberin arasında Allah’ın kitabını öğrenme nimetinden asla mahrum kalmasınlar. Birkaç yıldır kim kuran öğrenmek istiyorsa biz onların ayaklarına gideriz sloganı altında bütün hocalarımız seferber oldular. Biz Allah’ın kitabını öğrenmek isteyen her vatandaşımıza, her kardeşimize öğretmek durumundayız. Ancak yaz kurslarımız çok daha önemli. Çocuklarımızı bu güzel nimetten mahrum bırakmayalım” dedi. Şenoğlu “Yaz Kur’an kursları hepimize hayırlı olsun öğrenci ve öğreticilerimize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kurs öğrencilerinin salâ, ezan, salat-ı ümmiye, tekbir ve ilahileriyle devam ederken, hediye dağıtımıyla son bulurkrn, kursun; 18 Ağustos 2017 tarihine kadar devam etmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.