Kutsal yolculuk öncesi..

YAŞAM 16.05.2017 - 08:28, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2812+ kez okundu.
 

Kutsal yolculuk öncesi..

Kutsal topraklara gidecek Geredeli hacı adayları, bir dizi eğitimden geçirildi..
Gerede’den bu yıl hacca gidecek olan hacı adayları için Gerede Müftülüğü Toplantı Salonunda hac yolcuları eğitim programı başladı. Eğitim İlçe Müftü Vekili Yusuf Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından, Başkanlıkça hazırlanan eğitim slaytları eşliğinde devam etti. Müftülük personelllerinden Salih Dursun’un verdiği seminerin konuları ise ibadet bilinci ve hac ibadeti, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, ana hatları ile hac ve umre menasiki ve hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci oldu. Hacı olmanın ve hacı kalabilmenin bilincinde olan bu yılki hac yolcularının seminere katılımlarının yoğun olduğu gözlemlenirken, hac yolcularının heyecanı ve seminerden memnuniyetleri gözlerden kaçmadı.
Kutsal topraklara gidecek Geredeli hacı adayları, bir dizi eğitimden geçirildi..

Gerede’den bu yıl hacca gidecek olan hacı adayları için Gerede Müftülüğü Toplantı Salonunda hac yolcuları eğitim programı başladı.

Eğitim İlçe Müftü Vekili Yusuf Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından, Başkanlıkça hazırlanan eğitim slaytları eşliğinde devam etti. Müftülük personelllerinden Salih Dursun’un verdiği seminerin konuları ise ibadet bilinci ve hac ibadeti, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, ana hatları ile hac ve umre menasiki ve hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci oldu.

Hacı olmanın ve hacı kalabilmenin bilincinde olan bu yılki hac yolcularının seminere katılımlarının yoğun olduğu gözlemlenirken, hac yolcularının heyecanı ve seminerden memnuniyetleri gözlerden kaçmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.