‘Hadi Bismillah!..’

04.08.2016 - 10:40, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1787+ kez okundu.
 

‘Hadi Bismillah!..’

Dayıoğlu Mahallesi’ndeki Türkiye Diyanet Vakfı’na ait 3 bin 183 metrekare arazi üzerine konuşlandırılacak olan 3 blokluk Hafızlık Erkek Kur’an Kursu inşaatı için hafriyat işlemleri başladı.
Hafızları ile tanınan ilçemize yeni bir ilim merkezi kazandırabilmek için kolları sıvayan Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, 3 bloktan oluşan bina inşaatına başlanıldığını duyurdu.  ‘Hafızlar yatağı’ olarak anılan Gerede’ye; Hafızlık Erkek Kur’an Kursu kazandırabilmek amacıyla gerekli çalışmaları hayata geçiren İlçe Müftülüğü, binanın yakın zamanda hizmete gireceğini açıkladı. Dayıoğlu Mahallesi’ndeki Türkiye Diyanet Vakfı’na ait 3 bin 183 metrekare arazi üzerine konuşlandırılacak olan 3 blokluk Hafızlık Erkek Kur’an Kursu inşaatı için hafriyat işlemleri başladı. Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, inşaatı hızla tamamlayıp Hafızlık Erkek Kur’an Kursu’nu bir an önce hizmete açabilmek arzusunda olduklarını dile getirdi. Hedeflerinden emin olduklarını anlatan İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hedefimizden eminiz zira Geredeliler, mazisindeki (fıtratındaki) mevcut Kur’an’a hizmet ve hafız yetiştirilmesine yönelik hayırseverlik hasleti gereği, maddi ve manevi destek gayesiyle, bu işe sahip çıkmaktadır. İşin başında yapılmaya başlanan maddi (nakdî, kereste ve benzeri gibi aynî) ve moral destek gibi manevi yardımlar, Hafızlık Eğitim Merkezi inşaatının hızla tamamlanıp faaliyete geçirilmesi noktasında bizim şevk ve gayretimizi artırmaktadır. Gayet tabîî ki, Gerede için çok önemli bir ihtiyaç olan bu eserin bir an önce yapımı, şehir içi ve şehir dışındaki hayırsever vatandaşlarımızla, hatta yurtdışındaki hemşehrilerimizle, ülke genelindeki tüm diğer hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla gerçekleşecektir,” sözlerine yer verdi. İlçe için müjde niteliği taşıyan haberi kamuoyu ile de paylaşmaktan duydukları memnuniyete işaret eden Müftü Şenoğlu; “Bu müjdeli haberimizi, tüm Kur’an ve Hafızlık gönüllüleriyle paylaşıp, dualarıyla birlikte maddi ve manevi yardımlarına vesile olarak, inşaallah Gerede’nin manevi önderlerini yetiştirecek eserin Gerede’mize hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Dayıoğlu Mahallesi’ndeki Türkiye Diyanet Vakfı’na ait 3 bin 183 metrekare arazi üzerine konuşlandırılacak olan 3 blokluk Hafızlık Erkek Kur’an Kursu inşaatı için hafriyat işlemleri başladı.

Hafızları ile tanınan ilçemize yeni bir ilim merkezi kazandırabilmek için kolları sıvayan Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, 3 bloktan oluşan bina inşaatına başlanıldığını duyurdu. 

‘Hafızlar yatağı’ olarak anılan Gerede’ye; Hafızlık Erkek Kur’an Kursu kazandırabilmek amacıyla gerekli çalışmaları hayata geçiren İlçe Müftülüğü, binanın yakın zamanda hizmete gireceğini açıkladı.

Dayıoğlu Mahallesi’ndeki Türkiye Diyanet Vakfı’na ait 3 bin 183 metrekare arazi üzerine konuşlandırılacak olan 3 blokluk Hafızlık Erkek Kur’an Kursu inşaatı için hafriyat işlemleri başladı.

Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, inşaatı hızla tamamlayıp Hafızlık Erkek Kur’an Kursu’nu bir an önce hizmete açabilmek arzusunda olduklarını dile getirdi.

Hedeflerinden emin olduklarını anlatan İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hedefimizden eminiz zira Geredeliler, mazisindeki (fıtratındaki) mevcut Kur’an’a hizmet ve hafız yetiştirilmesine yönelik hayırseverlik hasleti gereği, maddi ve manevi destek gayesiyle, bu işe sahip çıkmaktadır. İşin başında yapılmaya başlanan maddi (nakdî, kereste ve benzeri gibi aynî) ve moral destek gibi manevi yardımlar, Hafızlık Eğitim Merkezi inşaatının hızla tamamlanıp faaliyete geçirilmesi noktasında bizim şevk ve gayretimizi artırmaktadır.

Gayet tabîî ki, Gerede için çok önemli bir ihtiyaç olan bu eserin bir an önce yapımı, şehir içi ve şehir dışındaki hayırsever vatandaşlarımızla, hatta yurtdışındaki hemşehrilerimizle, ülke genelindeki tüm diğer hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla gerçekleşecektir,” sözlerine yer verdi.

İlçe için müjde niteliği taşıyan haberi kamuoyu ile de paylaşmaktan duydukları memnuniyete işaret eden Müftü Şenoğlu; “Bu müjdeli haberimizi, tüm Kur’an ve Hafızlık gönüllüleriyle paylaşıp, dualarıyla birlikte maddi ve manevi yardımlarına vesile olarak, inşaallah Gerede’nin manevi önderlerini yetiştirecek eserin Gerede’mize hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.