Gençlerle, anıldı..

GÜNDEM 12.02.2018 - 14:15, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2436+ kez okundu.
 

Gençlerle, anıldı..

"Osmanlı Padişahlarından II. Abdülhamid, Gerede Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan programda dualarla yad edildi.."
34. Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid, vefatının senei devriyesinde ilçemizde anıldı. Haftanın son işi günü tertip edilen programda, gençlerle buluşan İlhan Şimşek, Abdülhamid Han'ı rahmetle andıklarını aktardı. Gerede Gençlik Merkezi’nde 34. Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’in  vefatının100'üncü senei devriyesinde anma programı gerçekleştirildi. Cuma günü akşam saatlerinde düzenlenen programın sunumu Gerede Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek tarafından Has Oda’da yapıldı. Gönüllü gençler ile hasbihal ve sunum şeklinde gerçekleştirilen programda Gerede Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek; “II. Abdülhamid Han’ı 100. ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Osmanlının 34’üncüsü Padişahı Sultan II. Abdülhamid’in 100. ölüm yıl dönümü. Peki II. Abdülhamid Han kimdir? II. Abdülhamid’in gerçekleştirdiği projeler nelerdir? II. Abdülhamid nasıl bir kişiliğe sahiptir? Bunlara hep birlikte değinerek bilgi sahibi olacağız” şeklinde konuştu. Gençlerin ilgi gösterdiği program, tarihi anektod ve bilgilendirmelerle ilerleyen saatlere kadar devam etti. Kimdir; Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı olan II. Abdülhamid, 113. İslam halifesi ve Sultan Abdülmecid’in oğludur. 22 Eylül 1842 yılında hayata gözlerini açan II. Abdülhamid, 10 Şubat 1918 senesinde ise vefat etmiştir. Henüz 10 yaşındayken, annesinin ölümüyle beraber II. Abdülhamid’in bakımı Sultan Abdülmecid’in diğer eşi Piristû Kadın Efendi tarafından üstlenilmiştir. Hiç çocuğu olmayan Piristû Kadın Efendi II. Abdülhamid’i kendi çocuğu gibi büyüttü. II. Abdülhamid’in babasının ölümünden sonra ise tahta çıkan amcası Abdülaziz, kendisiyle diğer çocuklarında olduğu gibi yakından ilgilendi. 31 Ağustos 1876 yılında padişah ilan edilen II. Abdülhamid, bunun öncesinde amcasının tahtan indirilişine ve ağabeyi V. Murat’ın Çırağan Sarayı’na hapsedilmesine tanık olmuştur. 23 Aralık 1876 yılında, ilk Osmanlı anayasası olan Kanun-ı Esasî’yi ilan eden II. Abdülhamid, uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu’nun başında kalmıştır. 31 Mart ayaklanmasıyla tahttan indirilmesi kararlaştırılan II. Abdülhamid, 3 yıl Selanik’teki Alatini Köşkü’nde ev hapsinde tutulmuş, 1912 senesinde Beylerbeyi Sarayı’na getirilmiştir. Bundan 6 sene sonra 10 Şubat 1918 yılında İstanbul’da vefat eden II. Abdülhamid, Divanyolu’nda bulunan Sultan II. Mahmut Türbesi’nde defnedilmiştir.
"Osmanlı Padişahlarından II. Abdülhamid, Gerede Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan programda dualarla yad edildi.."

34. Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid, vefatının senei devriyesinde ilçemizde anıldı. Haftanın son işi günü tertip edilen programda, gençlerle buluşan İlhan Şimşek, Abdülhamid Han'ı rahmetle andıklarını aktardı.

Gerede Gençlik Merkezi’nde 34. Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’in  vefatının100'üncü senei devriyesinde anma programı gerçekleştirildi.

Cuma günü akşam saatlerinde düzenlenen programın sunumu Gerede Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek tarafından Has Oda’da yapıldı.

Gönüllü gençler ile hasbihal ve sunum şeklinde gerçekleştirilen programda Gerede Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek; “II. Abdülhamid Han’ı 100. ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Osmanlının 34’üncüsü Padişahı Sultan II. Abdülhamid’in 100. ölüm yıl dönümü. Peki II. Abdülhamid Han kimdir? II. Abdülhamid’in gerçekleştirdiği projeler nelerdir? II. Abdülhamid nasıl bir kişiliğe sahiptir? Bunlara hep birlikte değinerek bilgi sahibi olacağız” şeklinde konuştu.

Gençlerin ilgi gösterdiği program, tarihi anektod ve bilgilendirmelerle ilerleyen saatlere kadar devam etti.


Kimdir;
Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı olan II. Abdülhamid, 113. İslam halifesi ve Sultan Abdülmecid’in oğludur. 22 Eylül 1842 yılında hayata gözlerini açan II. Abdülhamid, 10 Şubat 1918 senesinde ise vefat etmiştir. Henüz 10 yaşındayken, annesinin ölümüyle beraber II. Abdülhamid’in bakımı Sultan Abdülmecid’in diğer eşi Piristû Kadın Efendi tarafından üstlenilmiştir. Hiç çocuğu olmayan Piristû Kadın Efendi II. Abdülhamid’i kendi çocuğu gibi büyüttü. II. Abdülhamid’in babasının ölümünden sonra ise tahta çıkan amcası Abdülaziz, kendisiyle diğer çocuklarında olduğu gibi yakından ilgilendi. 31 Ağustos 1876 yılında padişah ilan edilen II. Abdülhamid, bunun öncesinde amcasının tahtan indirilişine ve ağabeyi V. Murat’ın Çırağan Sarayı’na hapsedilmesine tanık olmuştur. 23 Aralık 1876 yılında, ilk Osmanlı anayasası olan Kanun-ı Esasî’yi ilan eden II. Abdülhamid, uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu’nun başında kalmıştır. 31 Mart ayaklanmasıyla tahttan indirilmesi kararlaştırılan II. Abdülhamid, 3 yıl Selanik’teki Alatini Köşkü’nde ev hapsinde tutulmuş, 1912 senesinde Beylerbeyi Sarayı’na getirilmiştir. Bundan 6 sene sonra 10 Şubat 1918 yılında İstanbul’da vefat eden II. Abdülhamid, Divanyolu’nda bulunan Sultan II. Mahmut Türbesi’nde defnedilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.