Gerede Tüneli'nin çoğu bitti!..

GÜNDEM 02.02.2017 - 16:45, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2539+ kez okundu.
 

Gerede Tüneli'nin çoğu bitti!..

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Gerede Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı.
Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Gerede Tüneli'nin çoğu bitti, azı kaldı. Gerede’nin Kuzeydoğusu’ndan başlayan Ankara İçme Suyu 2'inci Merhale Projesi Gerede Sistemi, yıllık 226 milyon metreküp suyu aktaracak şekilde inşa ediliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Ankara'nın 2050'ye kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Gerede Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gerede’nin Kuzeydoğusu’ndan başlayan Ankara İçme Suyu 2'inci Merhale Projesi Gerede Sistemi, Gerede Havzası'ndan yıllık 226 milyon metreküp suyu, Çamlıdere Baraj Gölüne aktaracak şekilde inşa ediliyor. Gerede-Ulusu Deresi üzerinde tamamlanan Işıklı Regülatörü vasıtasıyla çevrilecek olan 226 milyon metreküp su, Türkiye'nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile aktarılacak. 24 bin 250 metrelik kısmı tamamlanan 31,6 kilometre uzunluğundaki ve 4,5 metre çapındaki tünelle, Ankara'nın 2050'ye kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyla ilgili değerlendirmesinde, 81 il için içme suyu eylem planları hazırlandıklarını kaydetti. Eroğlu, açıklamasında; "Başkentimiz Ankara için de memba kalitesinde içme suyu sağlamak için 'Ankara İçme Suyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi'ni uygulamaya koyduk. Şu an itibarıyla fiziki gerçekleşmesi yüzde 86 seviyesinde olan bu projeyle yıllık 226 milyon metreküp su, Çamlıdere Barajı'na cazibeli olarak aktarılacak. Bu proje Ankara'yı çok rahatlatacak son derece önemli bir projedir" ifadesini kullandı.
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Gerede Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı.

Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Gerede Tüneli'nin çoğu bitti, azı kaldı. Gerede’nin Kuzeydoğusu’ndan başlayan Ankara İçme Suyu 2'inci Merhale Projesi Gerede Sistemi, yıllık 226 milyon metreküp suyu aktaracak şekilde inşa ediliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Ankara'nın 2050'ye kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Gerede Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gerede’nin Kuzeydoğusu’ndan başlayan Ankara İçme Suyu 2'inci Merhale Projesi Gerede Sistemi, Gerede Havzası'ndan yıllık 226 milyon metreküp suyu, Çamlıdere Baraj Gölüne aktaracak şekilde inşa ediliyor.
Gerede-Ulusu Deresi üzerinde tamamlanan Işıklı Regülatörü vasıtasıyla çevrilecek olan 226 milyon metreküp su, Türkiye'nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile aktarılacak.

24 bin 250 metrelik kısmı tamamlanan 31,6 kilometre uzunluğundaki ve 4,5 metre çapındaki tünelle, Ankara'nın 2050'ye kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyla ilgili değerlendirmesinde, 81 il için içme suyu eylem planları hazırlandıklarını kaydetti.

Eroğlu, açıklamasında; "Başkentimiz Ankara için de memba kalitesinde içme suyu sağlamak için 'Ankara İçme Suyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi'ni uygulamaya koyduk. Şu an itibarıyla fiziki gerçekleşmesi yüzde 86 seviyesinde olan bu projeyle yıllık 226 milyon metreküp su, Çamlıdere Barajı'na cazibeli olarak aktarılacak. Bu proje Ankara'yı çok rahatlatacak son derece önemli bir projedir" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.