'Başlamasına vesile olmuştur..'

GÜNDEM 23.09.2017 - 08:18, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1698+ kez okundu.
 

'Başlamasına vesile olmuştur..'

"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Hicri Yılbaşı nedeniyle Geredeli hemşehrilerini kutladı."
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak Hz Ömer (r.a) tarafından hicri takvim uygulaması başlatılmıştır.   Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç olmayıp bu hicret, karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur. Rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir aya ve yeni yıla girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin Hicri Yılbaşı'nı tebrik eder, yeni yılın İslam Coğrafyasına barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim. Mustafa  Allar Gerede Belediye Başkanı
"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Hicri Yılbaşı nedeniyle Geredeli hemşehrilerini kutladı."

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak Hz Ömer (r.a) tarafından hicri takvim uygulaması başlatılmıştır.
 

Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç olmayıp bu hicret, karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur.


Rahmeti ve bereketi bol olan böylesine güzel bir aya ve yeni yıla girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin Hicri Yılbaşı'nı tebrik eder, yeni yılın İslam Coğrafyasına barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.



Mustafa  Allar
Gerede Belediye Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.