Gerede'de, lider öğretmen!..

EĞİTİM 26.11.2018 - 15:16, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2409+ kez okundu.
 

Gerede'de, lider öğretmen!..

"Program sonrasında Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; akşam yemeğinde ilçede görev öğretmenlere Palmiye’de yemek ikram etti. "
Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Öğretmenler Günü münasebetiyle "Lider Öğretmen" Konulu Konferans düzenlendi.  Melih Gökçek Kültür Merkezinde Düzenlenen konferansa Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Necati Cemaloğlu konuşmacı olarak katıldı. Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Çakır ve İlçemizdeki okullarda görev yapan öğretmenler ve okul müdürlerinin katıldığı konferans hayli ilgi buldu. Konferansta lider öğretmenliğin püf noktaları üzerinde duran Prof. Dr. Necati Cemaloğlu; öğretmenlerimize liderlik becerilerini geliştirme, karar süreçlerini planlama, uygulama ve hazır bulunuşluk düzeylerini arttırma konularını anlattı. Öğretmenlerin eğitim, ölçme ve değerlendirme, mesleki gelişim, motivasyon, öğrenen okul ve sinerjik yönetim, vizyon ve misyon geliştirme, eğitim-öğretim ve yönetimin verimliliğini artırma, eğitim kalitesini yükseltme ve bu konuda sürekli gelişimi sağlamak için gerekli araştırmalar yapmaya yönelik yeterliliklerini arttırma üzerinde durdu. Sorunlu liderlik modelleri ve örneklerinin analizini yapan Prof. Dr. Cemaloğlu; interaktif bir şekilde; drama, hikâye, oyun, soru-cevap, anlatma ve problem çözme yöntemlerini kullanarak dinleyicilerin yoğun ilgisini topladı. “Liderlik davranışlarının sergilenmesinde uygun ortam nasıl yaratılır?” , “Okullarda iş ve işlemlerin sağlıklı yürümesi için gerekli alt yapı nasıl olmalıdır ve önemi nedir?” ve “Dağıtımcı liderlik nedir? Avantaj/Dezavantajları nelerdir?”…vb soruların ekseninde ilerleyen konferans, dinleyicilerin de soru-cevap şeklindeki katılımlarıyla sona erdi. Program son derece keyifli geçerken öğretmenlerimiz tarafından çok beğenildi. Öğretmenler; Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin’e teşekkür ettiler. Program sonrasında Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; akşam yemeğinde ilçede görev öğretmenlere Palmiye’de yemek ikram etti. 
"Program sonrasında Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; akşam yemeğinde ilçede görev öğretmenlere Palmiye’de yemek ikram etti. "

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Öğretmenler Günü münasebetiyle "Lider Öğretmen" Konulu Konferans düzenlendi. 

Melih Gökçek Kültür Merkezinde Düzenlenen konferansa Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Necati Cemaloğlu konuşmacı olarak katıldı.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Çakır ve İlçemizdeki okullarda görev yapan öğretmenler ve okul müdürlerinin katıldığı konferans hayli ilgi buldu.

Konferansta lider öğretmenliğin püf noktaları üzerinde duran Prof. Dr. Necati Cemaloğlu; öğretmenlerimize liderlik becerilerini geliştirme, karar süreçlerini planlama, uygulama ve hazır bulunuşluk düzeylerini arttırma konularını anlattı.

Öğretmenlerin eğitim, ölçme ve değerlendirme, mesleki gelişim, motivasyon, öğrenen okul ve sinerjik yönetim, vizyon ve misyon geliştirme, eğitim-öğretim ve yönetimin verimliliğini artırma, eğitim kalitesini yükseltme ve bu konuda sürekli gelişimi sağlamak için gerekli araştırmalar yapmaya yönelik yeterliliklerini arttırma üzerinde durdu. Sorunlu liderlik modelleri ve örneklerinin analizini yapan Prof. Dr. Cemaloğlu; interaktif bir şekilde; drama, hikâye, oyun, soru-cevap, anlatma ve problem çözme yöntemlerini kullanarak dinleyicilerin yoğun ilgisini topladı.

“Liderlik davranışlarının sergilenmesinde uygun ortam nasıl yaratılır?” , “Okullarda iş ve işlemlerin sağlıklı yürümesi için gerekli alt yapı nasıl olmalıdır ve önemi nedir?” ve “Dağıtımcı liderlik nedir? Avantaj/Dezavantajları nelerdir?”…vb soruların ekseninde ilerleyen konferans, dinleyicilerin de soru-cevap şeklindeki katılımlarıyla sona erdi.

Program son derece keyifli geçerken öğretmenlerimiz tarafından çok beğenildi. Öğretmenler; Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin’e teşekkür ettiler.

Program sonrasında Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; akşam yemeğinde ilçede görev öğretmenlere Palmiye’de yemek ikram etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.