Başlıyor.. Başlıyor..

YAŞAM 10.09.2018 - 15:45, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2735+ kez okundu.
 

Başlıyor.. Başlıyor..

"Belediye tarafından Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırının son hazırlıklarında tamamlanma aşamasına gelindi. "
Başlangıç tarihi bilinmeyen, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan, Gerede Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı tarihleri 14-15-16 Eylül 1. Panayır, 28-29-30 Eylül 2.Panayır olmak üzere 3+3 gün süreyle yapılacak. Belediye tarafından Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırının son hazırlıklarında tamamlanma aşamasına gelindi. 14 Eylül 2018 Cuma günü başlayacak olan panayır için dükkân ihaleleri de tamamlandı. Gerede Belediye Başkanı Allar; “Gerede’miz için ekonomik yönden ve tanıtımı açısından panayırın büyük önem arz ettiğini Geçmişi asırlar öncesine dayanan, başlangıç tarihi bilinmeyen panayırlarımıza ülkemizin her tarafından alıcı ve satıcılar gelmektedir. İhalesi yapılan dükkanların esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum, helalinden hayırlı kazançlar temenni ediyorum” dedi. Tabakhane mevkiinde bulunan ve 20 dönüm arazi üzerinde yaklaşık bin 500 esnafın katılımıyla kurulan, kaz eti, şak şak helvası, köfte, el işleri, canlı hayvanlar, kışlık bakliyat ve giyim eşyalarının satıldığı panayır, Osmanlı döneminden beri her yıl 2 defa kuruluyor ve 3’er gün hizmet veriyor.
"Belediye tarafından Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırının son hazırlıklarında tamamlanma aşamasına gelindi. "

Başlangıç tarihi bilinmeyen, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan, Gerede Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı tarihleri 14-15-16 Eylül 1. Panayır, 28-29-30 Eylül 2.Panayır olmak üzere 3+3 gün süreyle yapılacak.

Belediye tarafından Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırının son hazırlıklarında tamamlanma aşamasına gelindi. 14 Eylül 2018 Cuma günü başlayacak olan panayır için dükkân ihaleleri de tamamlandı.

Gerede Belediye Başkanı Allar; “Gerede’miz için ekonomik yönden ve tanıtımı açısından panayırın büyük önem arz ettiğini Geçmişi asırlar öncesine dayanan, başlangıç tarihi bilinmeyen panayırlarımıza ülkemizin her tarafından alıcı ve satıcılar gelmektedir. İhalesi yapılan dükkanların esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum, helalinden hayırlı kazançlar temenni ediyorum” dedi.

Tabakhane mevkiinde bulunan ve 20 dönüm arazi üzerinde yaklaşık bin 500 esnafın katılımıyla kurulan, kaz eti, şak şak helvası, köfte, el işleri, canlı hayvanlar, kışlık bakliyat ve giyim eşyalarının satıldığı panayır, Osmanlı döneminden beri her yıl 2 defa kuruluyor ve 3’er gün hizmet veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.