Hazır mısınız, başladı!..

EĞİTİM 16.08.2018 - 14:23, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2641+ kez okundu.
 

Hazır mısınız, başladı!..

"Gerede Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulu 2018-2019 öğretim yılı öğrenci kayıtlarına başladı."
Gerede Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrenci kayıtları başladı. Eyüp Özdemir İHO yeni dönemde de farklı projeleri ile başarıda çıtayı yükseltmeyi amaçlıyor. Gerede Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulu 2018-2019 öğretim yılı öğrenci kayıtlarına başladı. Kayıt öncesi yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İmam Hatip Ortaokulları Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmaktadır. İmam hatip ortaokullarında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları çağın bilgi ve beceriler verilmektedir. Öğrenciler milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle kuşanmış, kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealinde birey yetiştirmek üzere çalışma yapılmaktadır. Programlar öğrencilere doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırmayı hedefler. İmam hatip ortaokullarında diğer ortaokullarda okutulan ve liseye yerleştirme sınavında çıkan tüm dersler okutulmaktadır. Ayrıca Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Peygamberimizin hayatı dersleri verilmektedir. 5.sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler (29 ders) almak kaydıyla 7 ders saati isteğe bağlı olarak Kuran-ı Kerim ve İngilizce dersi verilebilmektedir. 7.sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler (30 ders) almak kaydıyla 6 ders saati isteğe bağlı olarak Kuran-ı Kerim ve İngilizce dersi verilebilmektedir. Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulunda dini/mesleki (Kur’an-ı Kerim, Arapça) kültür, sanat, sosyal spor etkinlikleri, bilgi yarışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenmekte olup 2016-2017 öğretim yılında 7 öğrenci Fen Lisesi, 1 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi, 23 öğrenci Anadolu Lisesi, 15 öğrenci proje İ.H.L, 46 öğrenci Gerede İ.H.L. 6 öğrenci Meslek Lisesine yerleştirilmiştir. 2017-2018 Öğretim yılında 1. yerleştirmede; Karabük Alpaslan Gazi Anadolu Lisesi 2 öğrenci, Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi 26 öğrenci, Gerede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 34 öğrenci, Taşra Anadolu İmam Hatip Lisesi 10 öğrenci, Gerede Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi 34 öğrenci, İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 öğrenci, Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 öğrenci, Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 öğrenci, Gerede Anadolu Lisesi 8 öğrenci, Gerede Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 öğrenci yerleşmiştir. Okulumuz Kitirler, Seviller, Demirciler, Orta mahalle kayıt bölgesinden öğrenci almaktadır. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler okul web sayfasından yararlanabilirler” ifadelerine yer verildi.
"Gerede Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulu 2018-2019 öğretim yılı öğrenci kayıtlarına başladı."

Gerede Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrenci kayıtları başladı. Eyüp Özdemir İHO yeni dönemde de farklı projeleri ile başarıda çıtayı yükseltmeyi amaçlıyor.

Gerede Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulu 2018-2019 öğretim yılı öğrenci kayıtlarına başladı. Kayıt öncesi yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İmam Hatip Ortaokulları Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmaktadır. İmam hatip ortaokullarında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları çağın bilgi ve beceriler verilmektedir. Öğrenciler milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle kuşanmış, kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealinde birey yetiştirmek üzere çalışma yapılmaktadır. Programlar öğrencilere doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırmayı hedefler.

İmam hatip ortaokullarında diğer ortaokullarda okutulan ve liseye yerleştirme sınavında çıkan tüm dersler okutulmaktadır. Ayrıca Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Peygamberimizin hayatı dersleri verilmektedir. 5.sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler (29 ders) almak kaydıyla 7 ders saati isteğe bağlı olarak Kuran-ı Kerim ve İngilizce dersi verilebilmektedir. 7.sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler (30 ders) almak kaydıyla 6 ders saati isteğe bağlı olarak Kuran-ı Kerim ve İngilizce dersi verilebilmektedir. Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulunda dini/mesleki (Kur’an-ı Kerim, Arapça) kültür, sanat, sosyal spor etkinlikleri, bilgi yarışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenmekte olup 2016-2017 öğretim yılında 7 öğrenci Fen Lisesi, 1 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi, 23 öğrenci Anadolu Lisesi, 15 öğrenci proje İ.H.L, 46 öğrenci Gerede İ.H.L. 6 öğrenci Meslek Lisesine yerleştirilmiştir.

2017-2018 Öğretim yılında 1. yerleştirmede; Karabük Alpaslan Gazi Anadolu Lisesi 2 öğrenci, Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi 26 öğrenci, Gerede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 34 öğrenci, Taşra Anadolu İmam Hatip Lisesi 10 öğrenci, Gerede Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi 34 öğrenci, İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 öğrenci, Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 öğrenci, Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 öğrenci, Gerede Anadolu Lisesi 8 öğrenci, Gerede Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 öğrenci yerleşmiştir. Okulumuz Kitirler, Seviller, Demirciler, Orta mahalle kayıt bölgesinden öğrenci almaktadır. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler okul web sayfasından yararlanabilirler” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.