Gerede OSB’nin arıtılmış atık suları da..

GÜNDEM 31.07.2018 - 10:11, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1559+ kez okundu.
 

Gerede OSB’nin arıtılmış atık suları da..

"​Gerede’den Ankara iline 2060 yılına kadar içme suyu temin etmek amacıyla inşaatı devam eden Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sisteminin su kaynağı olan Ulusu Çayını atık sulardan arındırmak için kolektör hattı inşası hızla devam ediyor."
DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Alp, Gerede Ankara İçmesuyu 2. Merhale ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektöründe incelemelerde bulundu. Gerede Sistemi ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektör hattı yapım işi kapsamında 2×500 mm beton borulu kolektör hattı inşa ediliyor. Aynı hendek içine döşenen beton boru hatları ile Gerede ilçesinin evsel atık suları ileri biyolojik arıtma tesisine getirilecek ve OSB’nin arıtılmış atık suları da Işıklı regülatörünün mansabına iletilecek. DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, Gerede Ankara İçmesuyu 2. Merhale (Gerede Sistemi) ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektöründe incelemelerde bulundu. Gerede’den Ankara iline 2060 yılına kadar içme suyu temin etmek amacıyla inşaatı devam eden Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sisteminin su kaynağı olan Ulusu Çayını atık sulardan arındırmak için kolektör hattı inşası hızla devam ediyor. DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Fünlü ve 51. Şube Müdürü İbrahim Yaroğlu, İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürü Hasan Yılmaz ve beraberindeki heyet, Ankara İçmesuyu 2. Merhale (Gerede Sistemi) ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektöründe incelemelerde bulundu. Verilen bilgilere göre; Ankara İçmesuyu 2. Merhale (Gerede Sistemi) ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektör hattı yapım işi kapsamında 2×500 mm beton borulu kolektör hattı inşa edilmekte. Aynı hendek içine döşenen beton boru hatları ile Gerede'nin evsel atık suları ileri biyolojik arıtma tesisine getirilecek ve OSB’nin arıtılmış atık suları da Işıklı regülatörünün mansabına iletilmiş olacak. Öte yandan projenin gerçekleştirilmesi ile birlikte Başkent Ankara'ya, menba kalitesinde içmesuyu temin edilmiş olacak.
"​Gerede’den Ankara iline 2060 yılına kadar içme suyu temin etmek amacıyla inşaatı devam eden Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sisteminin su kaynağı olan Ulusu Çayını atık sulardan arındırmak için kolektör hattı inşası hızla devam ediyor."

DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Alp, Gerede Ankara İçmesuyu 2. Merhale ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektöründe incelemelerde bulundu.

Gerede Sistemi ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektör hattı yapım işi kapsamında 2×500 mm beton borulu kolektör hattı inşa ediliyor. Aynı hendek içine döşenen beton boru hatları ile Gerede ilçesinin evsel atık suları ileri biyolojik arıtma tesisine getirilecek ve OSB’nin arıtılmış atık suları da Işıklı regülatörünün mansabına iletilecek.

DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, Gerede Ankara İçmesuyu 2. Merhale (Gerede Sistemi) ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektöründe incelemelerde bulundu.

Gerede’den Ankara iline 2060 yılına kadar içme suyu temin etmek amacıyla inşaatı devam eden Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sisteminin su kaynağı olan Ulusu Çayını atık sulardan arındırmak için kolektör hattı inşası hızla devam ediyor.

DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Fünlü ve 51. Şube Müdürü İbrahim Yaroğlu, İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürü Hasan Yılmaz ve beraberindeki heyet, Ankara İçmesuyu 2. Merhale (Gerede Sistemi) ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektöründe incelemelerde bulundu.

Verilen bilgilere göre; Ankara İçmesuyu 2. Merhale (Gerede Sistemi) ışıklı regülatörü havzası atıksu toplama kolektör hattı yapım işi kapsamında 2×500 mm beton borulu kolektör hattı inşa edilmekte. Aynı hendek içine döşenen beton boru hatları ile Gerede'nin evsel atık suları ileri biyolojik arıtma tesisine getirilecek ve OSB’nin arıtılmış atık suları da Işıklı regülatörünün mansabına iletilmiş olacak.

Öte yandan projenin gerçekleştirilmesi ile birlikte Başkent Ankara'ya, menba kalitesinde içmesuyu temin edilmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.