Gerede'de 'barış' nasıl olacak?

EKONOMİ 09.07.2018 - 14:44, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2240+ kez okundu.
 

Gerede'de 'barış' nasıl olacak?

"Gerede Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Melih Gökçek Kültür Merkezinde imar barışını anlatacak bilgilendirme toplantısı düzenleyecek."
Gerede Belediyesi, Melih Gökçek Kültür Merkezinde imar barışını anlatacak bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Gerede Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri 11 Temmuz 2018'de Melih Gökçek Kültür Merkezinde imar barışını anlatacak bilgilendirme toplantısı yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak Resmi Gazetede yayımlanan İmar Barışı Yasası yürürlüğe girdi. Yapı kayıt belgesi alınmasını öngören imar barışı için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Gerede Belediyesi işbirliğinde, 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 14:00 da Melih Gökçek Kültür Merkezinde bilgilendirme toplantısı yapılacak. Toplantıya ilgili tüm halk davet edildi. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Devletimiz halkımızın kanayan yarasını gidermek adına kapsamlı bir imar barışı hazırladı. Türkiye’nin birçok yerinde bu konularda büyük sıkıntılar var. Geredemizde de bu tür konularda sıkıntı yaşayan hemşehrilerimizi bu toplantıya bekliyoruz. Konu ile alakalı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve yetkililer katılacak” sözlerine yer verdi. İMAR BARIŞI NEDİR, NELERİ KAPSIYOR? Yapı Kayıt Belgesi alınmasını öngören imar barışında, arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti üzerinden hesaplanan bedelin konutlarda yüzde 3’ü, ticarette yüzde 5’i oranında bedel ödenerek yapı kayıt belgesi alınabilecek. İmar Barışı, 31.12.2017 tarihine kadar yapılmış,  ruhsatsız yapıları, ruhsatlı olup ruhsata aykırı yapıları, ruhsata uygun olup iskân alamamış yapıları ve iskânlı fakat daha sonradan değişiklik ve ilaveler yapılmış yapıları vb. kapsamaktadır. Yapı Kayıt Belgesi alınabilmesi için müracaatın 31.10.2018 tarihine kadar e-devlet sistemi üzerinden yapılması ve de 31.12.2018 tarihine kadar da yapı kayıt belgesi bedelinin ödenmesi gerekmektedir.
"Gerede Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Melih Gökçek Kültür Merkezinde imar barışını anlatacak bilgilendirme toplantısı düzenleyecek."

Gerede Belediyesi, Melih Gökçek Kültür Merkezinde imar barışını anlatacak bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Gerede Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri 11 Temmuz 2018'de Melih Gökçek Kültür Merkezinde imar barışını anlatacak bilgilendirme toplantısı yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak Resmi Gazetede yayımlanan İmar Barışı Yasası yürürlüğe girdi. Yapı kayıt belgesi alınmasını öngören imar barışı için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Gerede Belediyesi işbirliğinde, 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 14:00 da Melih Gökçek Kültür Merkezinde bilgilendirme toplantısı yapılacak. Toplantıya ilgili tüm halk davet edildi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Devletimiz halkımızın kanayan yarasını gidermek adına kapsamlı bir imar barışı hazırladı. Türkiye’nin birçok yerinde bu konularda büyük sıkıntılar var. Geredemizde de bu tür konularda sıkıntı yaşayan hemşehrilerimizi bu toplantıya bekliyoruz. Konu ile alakalı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve yetkililer katılacak” sözlerine yer verdi.

İMAR BARIŞI NEDİR, NELERİ KAPSIYOR?

Yapı Kayıt Belgesi alınmasını öngören imar barışında, arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti üzerinden hesaplanan bedelin konutlarda yüzde 3’ü, ticarette yüzde 5’i oranında bedel ödenerek yapı kayıt belgesi alınabilecek.

İmar Barışı, 31.12.2017 tarihine kadar yapılmış,  ruhsatsız yapıları, ruhsatlı olup ruhsata aykırı yapıları, ruhsata uygun olup iskân alamamış yapıları ve iskânlı fakat daha sonradan değişiklik ve ilaveler yapılmış yapıları vb. kapsamaktadır. Yapı Kayıt Belgesi alınabilmesi için müracaatın 31.10.2018 tarihine kadar e-devlet sistemi üzerinden yapılması ve de 31.12.2018 tarihine kadar da yapı kayıt belgesi bedelinin ödenmesi gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.